Dobos Sándor, 2018.09.29. | Jégkorong

A Sport Club Csíkszereda érkezik vasárnap a Vasas Jégcentrumba, előtte mini sportágbemutatót rendeznek a létesítmény mellett.

A tabella másodikja, a Ferencváros után jön a tabellaelső, a Sport Club Csíkszereda: nincs megállás a Schiller-Vasas játékosai számára, sorra jönnek a keményebbnél keményebb meccsek.

Ennek fényében is volt biztató, hogy Ladányi Balázs és Revák Zoltán csapata vagányan és a meccs utolsó percéig hajtva küzdött a Fradi ellen, ez végül egy 3-1-es vereségre volt elég, de ne feledjük, hogy a harmadik harmad derekán 1-1-nél egyenlítettünk, és nyitottá tettük a találkozót.

A zöldekhez hasonlóan a csíkiek is több légióst foglalkoztatnak, annyival "könnyebb" lesz a dolgunk, hogy már találkoztunk velük a bajnokságban. Akkor 4-1-re nyert az erdélyi együttes, de ott is volt 1-1, akkor Turbucz Martin gólja jelentette az egyenlítést. A hét mérkőzéséből hatot a rendes játékidőben nyert meg a Csíkszereda, az egyetlen hosszabbítás (és szétlövés) épp a Fradi ellen esett meg, akkor 7-6 lett a vége a javukra.

Csütörtökön Dunaújvárosban nyertek 6-4-re, szóval nem látszik, hogy kipukkadnának vagy visszavennének. 

A találkozó előtt Székely-Mádai Gergőt kérdeztük, a meccs egyébként 17:40-kor kezdődik a Vasas Jégcentrumban.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Mini sportágválasztás és -bemutató a meccs előtt
A szeptember 30-i, Schiller-Vasas HC–SC Csíkszereda mérkőzés előtti órákban több sportágat is ki lehet próbálni a Vasas Jégcentrumnál. A meccsen további kiegészítő programok várják az érdeklődőket.
Harmadik hazai mérkőzése lesz a listavezető, még veretlen Csíkszereda elleni találkozó a Schiller-Vasasnak, és akik kilátogatnak majd a meccsre, akár hamarabb is elindulhatnak – érdemes lesz.
A Vasas Jégcentrum melletti sportpályán és területen mini sportágválasztót rendeznek. A következő sportágakkal lehet megismerkedni:
- vízilabda
- karate
- birkózás
- vívás
- curling (a Jégcentrum mögötti pályán lesz a „főhadiszállás”)
- ökölvívás
A sportágbemutató időpontja: szeptember 30., 14-17 óra
A Vasas szakosztályainak növendékei és edzői segítségével lehet kipróbálni a sportágakat, vagy azok alapmozdulatait elsajátítani, és persze érdeklődni azzal kapcsolatban, hol és milyen körülmények között lehet űzni ezeket a sportágakat a klubunkban. (Fontos információ, hogy a Jégcentrum mellett a hétvégén működő vidámpark nem része ennek az eseménynek.)
A Csíkszereda elleni mérkőzés egyébként szép kihívás a fiatal, tettre kész csapatunknak, a szokásoknak megfelelően a Schiller-Vasas HC támogatói az aulában vonulnak majd fel a meccs körítéseként, emellett Talmácsi Gábor személyében illusztris vendéggel találkozhatunk (akitől persze autogramot vagy közös képet is lehet kérni a meccs előtt/alatt/után), ő dobja be a korongot. A harmadok szüneteiben is akadnak majd kiegészítő programok, bemutatót tart Tóth Ivett, a Vasas műkorcsolya-szakosztályának élversenyzője, valamint jéggokartversenyt is tartanak, a szokásoknak megfelelően.

Hirdetések