Dobos Sándor, 2018.09.28. | Jégkorong

Az esélyesebb FTC-Telekom 3-1-re győzött a Vasas Jégcentrumban a Schiller-Vasas HC elleni Erste Liga-találkozón.

Schiller-Vasas HC–FTC-Telekom 1-3 (0-0-, 0-1, 1-2)

Vasas Jégcentrum, 500 néző, vezette: Salánki, Halassy, Szabó D., Vincze D.

VASAS: KOITMAA
Bálint, Seregély – BUKOR, Kováts M. – Surányi, Tornyai – BUGÁR
Fliszár, Szlépka, Varga T. – Csiki (1), SZÉKELY-MÁDAI G. 1, TURBUCZ (1) – Bödök, Czakó, Szlama – Gágyor, Majoross K., Rózsa I.
Edző: Ladányi Balázs

FTC: Pleszkán
Rantanen (1), Boros – HEGYI Á. (2), SARCIA – Karmeniemi, Jászai – Tóth R.
Tóth A., NAGY G. (1), Pavuk – WALLS 1, L. Fitzgerald 1, Switzer (1) – M. Fitzgerald (1), Tóth G., Farkas L. – Tóth R., Rafaj, Hardi
Edző: Fodor Szabolcs

Kiállítások: 12, ill. 8 perc


„Játsszunk egy jót, fejlődjünk” – ezt mondta Szuper Levente szakosztály-igazgató, midőn érdeklődtünk nála a meccs előtt nem sokkal, mire számít a Ferencváros elleni találkozón. Szó se róla, nem a Vasas volt az esélyes, de ahogyan Ladányi Balázs vezetőedző fogalmazott a szezon előtt, „egyik meccsen sem nálunk lesz a rutin, de megszerezzük”.

Egy Vasas-Fradi mindig presztízstalálkozó, már csak azért is, mert a mieink keretében több olyan játékos is szerepel, aki korábban a Ferencvárosnál játszott. Újoncot is avattunk a 17 éves Kiss Benedek személyében (legalábbis a keretben, végül jégre nem lépett), míg először volt ott a csapatban a MAC-tól kölcsönvett Majoross Barnabás.

Helyzetekkel kezdett a tabella második helyén álló Fradi, legelőször az 5. percben érezhettük, hogy nem figyeltük eléggé a korongot, de megúsztuk a tűzijátékot. A 7. percben Fliszár Zalán szerzett remekül pakkot, egy az egyben vitte a kapura, de Pleszkán védeni tudott, mint ahogy a másik oldalon Koitmaa is bravúrral, sarokkal tolta ki a veszélyes lövést. Tóth Adrián lőtt kapuvasat a 10. percben, emellett azt konstatálhattuk, hogy gyorsan telik a harmad. A 15. percben remekül kavargattak a srácok, Bukor Rajmund előtt adódott kétszer is helyzet, meg is jött a drukkerek hangja.

Másfél másodperccel a harmad vége előtt jött az első kiállítás, Tóth Adriánnak kellett kimennie, így a második szakaszt emberelőnyben kezdhettük – és bizakodva.

Az első szünetben egyébként a két klub U8-as és U10-es korosztályának kis csapatai játszottak párperces bemutatómérkőzést, mondani sem kell, hogy nagy sikert arattak a gyerekek.


Fotók: Vasas Attila

Nos, az emberelőnyünk egy perc alatt „elveszett”, Bálint Tamást küldték ki gáncsolásért, és jól is reagált a helyzetre a Fradi, a 22. percben megszerezte a vezetést Walls révén (0-1). Nehéz percek voltak ezek, mert Seregély Máté is a kiállítás sorsára jutott aztán, figyelni kellett. A harmad derekánál Turbucz Martint is kiállították, de majdnem mi szereztünk gólt, ha Czakó Barna lövése után a korong szerencsésebben pattan.

A harmad 12. perce remek pillanatokat hozott, előbb mi szorongattunk, Szlépka lövését védte a Ferencváros kapusa, majd a túloldalon Koitmaa mutatott be szép védést, hogy aztán megint mi veszélyeztessünk – küzdött, ment előre a Vasas. A harmad végén Kováts Mátét állították ki, Walls kapuvasat lőtt közelről, de maradt a 0-1.

A harmadik szakasz 5. percében Székely-Mádai Gergő szerzett korongot, két ember között elcikázott, majd a kapuba lőtt, egyenlítettünk, 1-1! Megérdemeltük, ráadásul 2+2 percre kiszórták Hegyi Ádámot, esélyt kaptunk. Úgy tűnhetett ekkorra, hogy ezt a Fradit el lehet kapni ezen a meccsen.

Az előnyt végül nem használtuk ki, cserébe izgalmas meccset figyelhettünk, például Koitmaa bravúrhalmozását. Czakó Barna parádésan hozta aztán helyzetbe magát, de Pleszkán megfogta a ziccert. Hat és fél perccel a vége előtt Szlépka Armandot állították ki. Be is szorultunk, és egy kipattanót Pavuk  Attila be is vágott, 1-2.

3:04-gyel a vége előtt emberelőnybe kerültünk, időt kért Ladányi Balázs vezetőedző, sajnos azonban lekontráztak bennünket a zöldek, így Leo Fitzgerald megadta a kegyelemdöfést, 1-3.

Ahogyan többen fogalmaztak a meccs után, a 2-1-nek jobban örültünk volna, megérdemeltük volna a szorosabb számszerű eredményt, de ezt is el kell fogadni.

Folytatás vasárnap, a Csíkszereda ellen.

Ladányi Balázs: - Túlnyomó többségben hozta a brigád azt, amit megbeszéltünk. Tökösek voltunk a védekező harmadban, támadásban is. Amit még meg kell tanulnunk, az az emberelőnyös játék. Egy lőtt góllal nehéz meccset nyerni ebben a ligában, de erre a mai játékra építhetünk.

Fodor Szabolcs: - Nehéz mérkőzés volt, minden elismerés a vasasos srácoknak, mert nagyon jól dolgoztak. Azt csinálták, amit kellett, sokat korcsolyáztak, jól védekeztek. Nekünk nagyon sok helyzetünk és lövésünk volt, végül megtaláltuk a győzelem felé vezető utat és ennek nagyon örülök.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések