Jenkei Dániel, 2018.09.25. | Műkorcsolya

Tóth Ivett a Lombardia Trophy elnevezésű versenyen hangolt a műkorcsolya-szezonra.

A Bergamóban rendezett hagyományos nemzetközi verseny remek alkalom arra, hogy a nemzetközi elit tagjai megmutassák, milyen formába lendültek a szezonkezdetre.

Tóth Ivett, a Vasas versenyzője is ott volt a 2018-as viadalon, amely az úgynevezett challenger series kategóriába tartozik.

Mind a rövidprogramot, mind a kűrt ő kezdte elsőként, de ez nem okozott számára problémát, előbbi után a hatodik helyen állt, a végelszámolásnál pedig a hetedik pozíció jutott neki, 153,35 pontos összteljesítménnyel.

A helyszínen Tóth Zoltán edző segítette Ivett munkáját, mi pedig Tokaji-Kulcsár Zsófiát, a Vasas szakmai igazgatóját kértük egy rövid értékelésre, aki szintén hathatós szerepet játszik a versenyző felkészítésében.

"Összességében azt mondom, sose rosszabb szezonkezdést! Persze voltak hibák, amiket ki kell javítani, a rövidprogramban volt egy rontása és a kűrben is akadt pár korrigálnivaló. Ezek mellett viszont csodásan sikerült a  tripla toeloop tripla toeloop kombináció, amit rengeteget gyakoroltunk. Nagyon bizakodó az egész csapat a folytatást illetően."

Ivett is optimistán nyilatkozott, jónak érzi az összhangot edzőpárosával, és úgy látja, előrébb tart, mint tavaly ilyenkor.

Innentől pedig már nincs megállás, előbb egy finnországi verseny következik október elején, majd a budapesti Halloween Kupán láthatjuk hazai jégen korcsolyázni.


Lombardia Trophy – eredmények:

1. Jelizaveta Tuktamiseva (orosz) 206.07
2. Szofija Szamodurova (orosz) 184.82
3. Jamasita Mako (japán) 182.22,

7. Tóth Ivett 153.35


Hirdetések