Dobos Sándor, 2018.09.21. | Jégkorong

Még egyenlítettünk a második harmadban a jóval esélyesebb hazaiak ellen, de az erdélyi túra első felvonása végül vereséggel végződött. Nagyot küzdöttünk.

Eredmény – Erste Liga, 5. forduló:

Sport Club Csíkszereda – Schiller-Vasas HC 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)
Csíkszereda, 900 néző, vezette:
Csomortani, Siko, Fehér, Andre

Csíkszereda: Lakosil
Bjelov, Papp Sz. – Farkas T. (2), Shukalov 1 (1) – Flinta, Salló – Bors, Györfy
Becze T. 1, Részegh T. (1), Valchar (1) – Rokaly N. (2), Rokaly Sz. 1, Taratukhin 1 (1) – Casaneanu, Fodor, Sándor – Egyed, Horváth L., Részegh Zs.
Vezetőedző: Leo Gudas

Vasas: Tóth B.
Bukor R., Kováts M. – Surányi Zs., Tornyai – Bálint, Seregély
Székely-Mádai G., Szlama, Turbucz (1) – Bödök, Fliszár, Varga T. – Czakó, Csiki, Szlépka – Gágyor, Hegyi, Rózsa I.
Vezetőedző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 10, illetve 8 perc


Az első erdélyi túrára utazott csütörtökön a Schiller-Vasas HC együttese, amely nem számított sem a Csíkszereda, sem a vasárnapi, Brassó elleni mérkőzés esélyesének. Merthogy légiósokkal teletűzdelt, rutinos játékosokkal álltunk, állunk szemben, ez viszont nem jelenti azt, hogy a srácok felteszik kezüket, és köszönik szépen, elfogadják a papírformát. Nem fogadják el, emellett a fő cél persze az, hogy egyre jobb és jobb legyen a játék. Ahogyan Székely Csaba kapusedző fogalmazott a héten, a hétvége fő elvárása, hogy megint egy kicsivel jobbak legyünk, mint eddig.

Hétfőn, a Hokiklub Budapest elleni mérkőzésen sikerült megszerezni az első győzelmet az Erste Ligában (igaz, csak hosszabbítást követően), így újabb „teher” esett le a fiúk válláról. Ezen a meccsen is remekelt Pápa Márton, akit végül a MAC Újbuda magához hívott a hét közepén, ő az Extraligában játszhat két találkozót – mi ez, ha nem remek visszaigazolás a nálunk folyó munkának.

A Csíkszereda eddig mindössze két mérkőzést játszott a bajnokságban, a Ferencváros ellen némi meglepetésre csak hosszabbítás után tudott nyerni (7-6), a Gyergyó elleni erdélyi rangadót viszont idegenben nyerte meg 6-3-ra! Nem véletlenül lett a hét legjobb játékosa Becze Tihamér, a hokitársadalom egyik legnépszerűbb figurája – a Vasas is készülhetett rá. A hazaiaknál nem volt ott az egyik orosz légiós, Pjotr Szcsasztlivij, eggyel kevesebb nagyágyút figyelhettünk a csíkiek keretében.

A hazaiak a 9. percben szerezték meg a vezetést Rokaly Szilárd góljával, többet is lőttek kapura, de a 23. percben sikerült egyenlíteni, Turbucz Martin tett így, 1-1! A harmad vége ezzel együtt a hazaiaké volt, épp Becze Tihamér vette vissza a vezetést még a 30. percben, majd 10 perccel később Andrey Taratukhin növelte az előnyt, 3-1!

Nálunk egyébként ezúttal Tóth Balázs állt a kapuban, a juniorválogatottnak szavazott bizalmat Ladányi Balázs. Már az 51. percben jártunk, amikor Shulakov lőtt gólt, így negyedszer kellett a hálóba nyúlnia a korongért Balázsnak, a kérdés az volt, tartjuk-e magunkat, vagy nagyobb arányú vereség lesz a vége.

Tartottuk, küzdöttünk, a vége 1-4, vasárnap a DEAC ellen nagyarányú hazai vereségbe beleszaladó Brassó ellen kell bizonyítani az erdélyi túra második állomásaként.


Fotók: Sport Club Csíkszereda/Pál Zoltán

Ladányi Balázs vezetőedző így értékelte a mérkőzést: "A célunk az volt, hogy kevés gólon tartsuk a Csíkszeredát, hiszen tudtuk, hogy erre az évre nagyon erős brigádot raktak össze. Lehet azt mondani, hogy ez sokáig sikerült is. Volt egy-két hibánk, amiről beszélnünk kell, hiszen visszatérőkről van szó, amelyek megpecsételték a sorsunkat és a végére nem tudtunk olyan közel kerülni, hogy sikerülhessen az egyenlítés. A küzdéssel és a hajtással elégedett vagyok, azt kaptuk a srácoktól, amit vártunk. Kitették a szívüket-lelküket, valószínű, ennek is köszönhető, hogy ilyen szoros lett a találkozó. Az, hogy ilyen kevés gólt kaptunk a junior korú kapusunkkal, mindenképp megsüvegelendő."


Hirdetések