Dobos Sándor, 2018.09.21. | Vízilabda

Érdemes lesz figyelni a Vasas szereplését a másodosztályú bajnokságban is, hiszen üdítő a keretünk, benne fiatal tehetségeinkkel és néhány rutinos nagyágyúval.

A Békéscsaba ellen nyit Plézer János csapata a bajnokságban, méghozzá a B csoportban, ide nyertünk besorolást korábban. A csoportban rajtunk kívül a Kaposvár, a BVSC és az OSC második csapata, a Cegléd, az élvonalból kiesett Szeged, a MAFC 113, a Békéscsaba, a Dunakanyar Waterpolo és a Fehérvár VSE szerepel.

Az elmúlt szezonnal ellentétben most nem lesz akkora átfedés az ificsapatunk és az OB I/B-s csapatunk kerete között, sőt. Ugyanakkor több rutinos pólósra is számíthat a tréner, például az olimpiai bajnok, az OB I-től visszavonuló Steinmetz Ádámra, aki, ha nem is minden meccsen, de úgy tervezi, rendszeresen ott lesz a vízben.  Csakúgy, mint élvonalbeli csapatunk másodedzője, a szintén a nyáron visszavonuló Bóbis Máté vagy a rutinos, nyáron érkező Kistamás Zsolt. A tavaly az OB I-ben többször is szerepet kapó, Komjádi-kupa bronzérmes Trombitás Tamás, Makszim Soma, Fazekas Gergő és Ladányi Ákos mellett Hajdu Attila is játszik majd, ő az OB I-es keret 14. játékosa, akire Földi László is alighanem számít majd, amennyiben sérülés vagy más ok miatt kevesebben lesznek a „nagyok”.

Az ificsapatunkat is felkészítő Plézer János vezetőedzőt kérdeztük arról, mire számít a szezonban.

„Valóban, ebben az évben, ha nem is 14, de 12 olyan játékosunk lesz, aki csak az OB I/B-ben játszik. Az volt a terv, hogy tehermentesítsük az ifijátékosokat és ne vigyük bele őket a kettős terheléssel járó veszélyekbe. Elégedett vagyok a kerettel, olyan egyéniségek csatlakoztak hozzánk, mint Steinmetz Ádám, Bóbis Máté vagy a legutóbb Tatabányán játszó, rutinos Kistamás Zsolt. Erősödtünk tehát, és szeretnénk ebből előnyt kovácsolni, no és abból, hogy az egyik csapatunk csak szombaton, a másik csak vasárnap játszik” – utalt a szakember az ificsapat programjára.

Az érkezőkhöz tartozik még a kapus, Szilágyi Bence, aki a Neptuntól jött a Vasasba, de korábban már játszott klubunkban. Fekete Dávid az ASI-tól érkezett, ő Plézer János játékosa volt még Debrecenben, jelenleg Budapesten él, és korábbi mesterével szeretett volna együtt dolgozni. A 99-es születésű Jansik András is a Vasasban pólózott korábban, de tanulmányai miatt egy ideig szüneteltette a vízilabdát. Most a szakember benevezte a bajnokságba, újra edz, és elképzelhető, hogy kap is majd játéklehetőséget.

„Nem fogalmaztam meg célt előzetesen konkrét helyezést illetően, de nagyon motivált vagyok, és a csapat is az. Ebben csak megerősített Bóbis Máté, akivel mikor beszélgettünk a részletekről, közöltem, hogy komolyan veszem a bajnokságot. Ő erre annyit mondott, nem levezetni akar, hanem szeretné megnyerni a bajnokságot. Azt hiszem, szerencsés helyzetben vagyok, hogy ilyen játékosok állnak a rendelkezésemre. Előreszaladni azért nem szeretnék, hiszen nem ismerjük még teljesen azt sem, hogy mennyire erős a csoportunk, az biztos, hogy a négy közé szeretnénk kerülni, amivel a rájátszásban tudnánk folytatni a bajnokságot” – tette hozzá Plézer János.

Steinmetz Ádám egyébként a nyitómeccsen, a Békéscsaba ellen még nem játszik (12 órakor kezdődik a meccs a Komjádiban), először Fehérváron ugrik majd vízbe, egy hét múlva. „Mindketten nagyon élvezzük a közös munkát, mondhatom, hogy a barátomat készíthetem fel a bajnokságra. Ez egy különleges helyzet, mindenesetre nagyon várjuk már a rajtot” – így a Vasas SC OB I/B-s csapatának vezetőedzője.  

A Vasas SC OB I/B-s csapatának kerete:

Tihanyi Bernát, Szilágyi Bence – kapusok

Steinmetz Ádám, Farkas Renátó, Bóbis Máté, Makszim Soma, Fazekas Gergő, Korom Tibor, Kistamás Zsolt, Trombitás Tamás, Hajdu Attila, Jansik András, Ladányi Ákos, Maschefszky Etele, Fekete Dávid

Vezetőedző: Plézer János

Az OB I/B sorsolása itt tekinthető meg.


Hirdetések