Dobos Sándor, 2018.09.17. | Jégkorong

A Hokiklub Budapest otthonában hosszabbítást követően nyert a Schiller-Vasas HC. Folytatás Erdélyben!

Erste Liga, 4. forduló:

Hokiklub Budapest–Schiller-Vasas HC 1-2 (1-1, 0-0, 0-0, 0-1) – hosszabbítás után
Tüskecsarnok, 307 néző, vezette:
Babic, Pálkövi, László, Kis-Király

Hokiklub: Kiss B.
Jancsó, Orbán – Csíki, Lévai – Lakatos, Szécsi P. – Baranyai
Egyed, Horváth B., Szappanos – Godó 1, Izsák (1), Szűcs (1) – Berendi, Németh Á., Vajda – Albert, Köllő, Szopos
Vezetőedző: Dusan Kapusta

Vasas: Koitmaa
Bugár, Oroszi (1) – Bukor, Kováts M. – Seregély, Tornyai – Bálint, Fejes
Bödök (1), Fliszár (1), Varga T. 1 – Czakó, Szlépka, Turbucz – Csiki 1, Pápa, Székely-Mádai G. – Gágyor, Hegyi, Kreisz
Vezetőedző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 6, illetve 8 perc


Az eddig minden mérkőzését elveszítő Hokiklub Budapest ellen kellett 24 órával az előző találkozó és az azzal járó átmeneti csalódottság után javítani a mieinknek. A Vienna Capitals ellen 3-1-es vezetés után úszott el két pont, de Ladányi Balázs és Revák Zoltán is arra kérte a srácokat, hogy lényegében a jégről lejőve, a gyors értékelést követően felejtsék is el a történteket, függetlenül attól, hogy mi igazából minden mérkőzésen és mérkőzésből tanulunk első szezonunkban.

A mieink keretében ezúttal Szlama Dániel, Surányi Zsolt és Rózsa István kapott pihenőt, játszott viszont a MAC-tól kölcsönkapott Kreisz Brúnó, Seregély Máté és Fejes Nándor is.

Nos, a Tüskecsarnokban 10 másodperc alatt megszereztük a vezetést, merthogy Varga Tamás megiramodott középen, meg is kapta gyorsan a korongot Bödök Bencétől, 1-0! Fordított volt tehát a koreográfia a vasárnapi meccshez képest, amikor 36 másodperc kellett a bécsi gólhoz.

Sajnos, a Hokiklub Budapest szinte azonnal egyenlített (a Godó-góloknak általában örülnénk, csakhogy ezt nem Ladányi Balázs szerezte, hanem Godó Dániel, a hazaiak játékosa), így az első perc végén máris két gólt feljegyezhettünk. Nem lett azonban gólzáporos a meccs, mert ezt követően összezártak a védelmek, óvatosabbak lettek a csapatok, viszonylag keveset is kockáztattak, ha meg igen, a támadások befejezése nem stimmelt. Ez nem azt jelenti, hogy nem volt izgalmas a meccs, már csak azért sem, mert mindkét fél nagyon várt már arra az első győzelemre. Úgy tűnt, mi sokat teszünk érte, több ígéretes helyzetet is kidolgoztunk, Kiss Bencének több dolga volt a kapuban.

A második harmadban két kiállítás alkalmával nehéz perceket élt át a Schiller-Vasas, sikerült végül mindkettőt kivédekezni. A harmadikban mi kaptunk lehetőséget, de ezen az estén is nagyon meg kellett küzdeni a gólért. Nem adják ingyen, tudtuk.

1:56-tal a vége előtt Pápa Mártont kiállították egy hazai megugrást követően, időt kért a Hokiklub. Fontos volt kihúzni, a hátrány derekán Czakó Barna révén egy helyzetünk is adódott. És aztán másfél másodperccel a vége előtt is, de nem lett belőle gól, jöhetett a hosszabbítás.

Egy perc telt le (addig folyamatosan nyomtunk), amikor emberelőnybe kerültünk, időt is kért Ladányi Balázs! Nyomtunk, nyomtunk még tovább, és végül meg is lett az eredménye, Oroszi Álmos pazar passzából Csiki Attila bevágta a korongot a kapuba!

Megvan az első győzelem!

A mieink legközelebb pénteken játszanak bajnokit, méghozzá kétmeccses erdélyi túrájuk első felvonásaként Csíkszeredán.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések