Dobos Sándor, 2018.09.16. | Jégkorong

Izgalmas, de azért kicsit bosszantó koreográfia után kapott ki a Schiller-Vasas HC csapata a Vienna Capitals II-től. Folytatás már holnap, a Hokiklub Budapest otthonában.

Eredmény - Erste Liga, 3. forduló:

Schiller-Vasas HC – Vienna Capitals II 3-4 (1-1, 1-0, 1-2, 0-1) - hosszabbítás után
Vasas Jégcentrum, 800 néző, vezette
: Salánki, Soós, Soltész, Vincze D.

VASAS: Koitmää
Bugár, OROSZI 1 (1) – Bukor, Kováts M. – Surányi, Tornyai – Bálint (1), Seregély
Fliszár, Szlama, Varga T. – CZAKÓ, Szlépka, Turbucz – PÁPA 2, Rózsa, Székely-Mádai (1) – Csiki, Gágyor, Hegyi
Edző: Ladányi Balázs

VIENNA: ZIMMERMANN
Piff, Santeri – Satmark (1), Wolf – Müller, Pelz – Bayer
Artner 1, BAUER, Rohm – Kittinger, Ranftl, SCHLÖGL 1 – Hofer, Vendis – Hiltunen (1), MAXA 1 (1), Reyn
Edző: Santeri Heiskanen

Kiállítások: 6, ill. 12 perc


Hosszú idő után játszottak ismét magyar élvonalbeli felnőtt jégkorong-mérkőzést a Vasas Jégcentrumban, a mieink a szintén nagyon fiatal bécsi csapatot fogadták. A helyszínen sok kiegészítő program várta az érdeklődőket, látványos bevonulással köszöntötték a csapatokat, az első harmad után műkorcsolya-bemutatót élvezhettünk, a második harmadot követően jéggokartozás folyt a jégen, az aulában a szponzorok vonultak fel, a büfék pedig szélesítették kínálatukat erre az estére. Így lesz ez minden hazai Vasas-meccsen, Szuper Levente szakosztály-igazgató és stábja olyan programot álmodott meg, amely kellemes kikapcsolódást jelenthet szurkolóknak, a hoki szimpatizánsainak, és amely jövőbe mutató játékot kínál a jégen is – tehetséges fiatalokból álló csapatunk révén.

A Schiller-Vasas HC a DEAC otthonában, hosszabbítást követően elszenvedett 3-2-es vereségével (2-0-ra is vezettünk) nyitotta a bajnokságot, az az egy pont felértékelődhet később, hiszen a debreceniek 6-3-ra verték a Fehérvárt azóta, előtte pedig a Ferencváros otthonában is pontot szereztek. A Dunaújváros elleni pénteki meccs már nem sikerült ilyen jól, 8-2-re kikaptunk, de az utolsó harmadot 2-1-re hoztuk.

A Vienna Capitals előbb 5-3-ra nyert a Hokiklub Budapest otthonában, majd 6-3-ra alulmaradt otthon a Dunaújvárossal szemben, hogy azután 7-1-re kikapjon a Corona Brasov-tól, szintén Bécsben. 

Bíztunk abban, hogy az előjelek alapján megcsíphetjük első hazai meccsünkön rögtön az első győzelmet is. Ehhez képest viszont nagyon rosszul indult a meccs, mindössze 36 másodperc kellett a Vienna Capitalsnak, hogy betaláljon, a jobboldalon Fabio Artner száguldott a kapu elé, majd nem hibázott, 0-1. A 8. percben Schlögl és Ranftl kettő az egyben ment a kapura, előbbi végül szerencsére célt tévesztett – eddigre azért már felvette a ritmust a Vasas. Czakó Barna lopott korongot a negyed feléhez közelbe egy ígéretes akció során, Seregély Máté lőtt el, Zimmermann kapus a helyén volt. A következő pillanatokban Willem-Henrik Koitmää-nak akadt sok dolga, megúsztuk.

A mieink keretében továbbra sem lehetett ott Inglis Ákos, de nem játszott Bödök Bence sem, ő már két kétgólos volt a bajnokságban. No, de a 11. percben feliratkozott a góllövőink közé Oroszi Álmos is, miután Bálint Tamás remek lövése után felpattant a korong, Álmos résen volt, egyenlítettünk – 1-1!

Turbucz Martin csent korongot a 14. percben, egyedül vezethette kapura, de menteni tudott a bécsiek kapusa, nagy helyzet volt. A végén maradt az 1-1 az első szünetre.

Szlama Dánielé volt az első helyzet a 2. harmadban, kicsit rosszul találta el középen, nagy ziccerben, nem sokkal később Czakó Barna próbálta a blokkot átlőni, majd Bukor Rajmund bombázott, jól kezdtünk – Csiki Attila erősítette meg ezt egy lövéssel egy buli után.

A 25. percben rövid időn belül kettős emberelőnybe kerültünk, és ezt Szlépka Armand ki is használta, de a gól érvénytelen volt, kár. Nem úgy másfél perc múlva, amikor Pápa Márton lőtt bombagólt, 2-1! S nem állt le csapatunk, mentünk előre tovább, uraltuk a meccset! Előnyből várhattuk a zárószakaszt!

Gyorsan emberelőnybe kerültünk a harmad elején, de az igazán nagy helyzet a 45. percben következett, amikor négy a négy ellen támadtunk (Fliszár Zalánt is kiküldték nem sokkal előtte), nagyot védett Zimmermann. A harmad közepén is többen voltunk két percig, ez is jól jelzi, hogy támadásban jól mentünk, a bécsiek nehezen bírtak velünk. Hegyi Dominik ziccerénél is a vendégkapus volt a főszereplő, majd annak örülhettünk nem sokkal később, hogy Bauer kettő-egyben fölélőtt.

3:45-tel a vége előtt Pápa Marci lódult meg a bal oldalon, és bár estében lőtt, de nem hibázott, 3-1! Nagy-nagy ováció következett, megérdemelten, de aztán egy kis csend következett, mert Schlögl szépített és hátravolt majdnem 3 perc (3-2). Gyorsan emberelőnybe kerültünk, ez jó hír volt, az viszont nagyon nem, ami ezután következett: egy ártalmatlanul hazavánszorgó korongot Koitmää nagyon rossz helyre passzolt ki, lecsapott rá Hiltunen, továbbadta Maxának, aki bevágta, 3-3. Sőt, Bukor Rajmundot kiküldték bottal akasztásért, idegtépő másfél perc következett. 24 másodperccel a vége előtt Czakó Barna szabálytalankodott ziccerben, kettős emberelőnybe kerültek, időt is kértek a bécsiek. Sikerült kivédekezni a helyzetet, jöhetett a hosszabbítás.

És gyorsan a bécsi gól.

A vége tehát 4-3-as vereség, hétfőn újabb bajnoki következik, a Hokiklub Budapest otthonában, 18:40-től!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések