Jenkei Dániel, 2018.09.15. | Kézilabda

A vártnál jóval magabiztosabban győztük le hazai pályán a Szegedet az NB I/B nyitófordulójában.

NBI/B Kelet, 1. forduló:

Vasas SC – PC Trade Szeged KKSE 39-24 (22-13)

Vasas: Tzintzis – Hansághy 1, Szeberényi 3, Mester 6, Ivanics 4, Takács 7, Szatmári 3., Csere: Antóni (kapus), Németh 5, Szecsődi 4(3), Imrei 3, Kiss 3, Hadnagy, Lízer, Porobic, Tóth.
Edző: Varga Márta

Hétméteresek: 3/3 ill. 7/3.
Kiállítások: 16 perc ill. 8 perc


Az orosházi felkészülési torna döntőjében elszenvedett vereség után, no meg az előzetesen sejtett erőviszonyok tükrében is feltétlenül rangadónak tekintettük kézilabdázóink szezonbeli első bajnoki mérkőzését.

Az, hogy végül az eredmény alakulását tekintve nem lett rangadó, egyértelműen Varga Márta tanítványainak a dicsérete, hiszen a mieink az egész meccsen olyan iramot diktáltak, amit nem tudott tartani a vendégcsapat.

Már az elején elhúztunk több góllal, gyakorlatilag minden lövésünk beakadt, így a félidei 22-13 abszolút jogos előnynek tűnt.

Egyre felszabadultabban játszottunk, támadásban elsősorban Takács Fruzsina jeleskedett, aki végül hét gólig jutott, de több jó teljesítmény is akadt, sőt, egy idő után a kapusteljesítményünk is jelentősen feljavult.

A második félidő elején a kemény védekezésünk elég sok emberhátrányt hozott magával, de ekkor sem forgott igazán veszélyben az előnyünk, sikerült megoldani a létszámhátrányos szituációkat is.

A végére a pályán és a lelátón is remek hangulat alakul ki, mindenki lehetőséget kapott a csapatból, és egy híján negyven gólig jutva, 15 gólos sikerrel üzentünk az ellenfeleknek.

Persze egyelőre csak mértékletesen annyit, hogy ezzel a Vasassal mindenkinek számolnia kell.

Varga Márta, vezetőedző így értékelt honlapunknak a találkozó után:

- Alig várta mindenki, hogy pályára léphessen, tapintható volt a feszültség a meccs közeledtével, ezért a pénteki edzésen már nem is beszéltünk a taktikáról vagy az ellenfélről, csak játékos feladatok szerepeltek a programban. Ennek köszönhetően megvolt a kellő felszabadultság, azt gondolom, így kell elkezdeni egy bajnokságot. Nem is emelnék ki senkit, mert csapatként nyertünk, ma mindenki bizonyította, hogy megérdemli a lehetőséget.  Tudtam, hogy hosszabb a padunk, ezért folyamatosan forgattam a csapatot, és ezt most nem bírta el a Szeged. Persze elájulni nem fogunk magunktól, a bajnokság változatlanul kőkemény lesz, de megadtuk az alaphangot.


Hirdetések