Dobos Sándor, 2018.09.14. | Jégkorong

Az Acélbikák otthonában nem tudott újabb bravúrt elérni az Erste Liga újonca, a Schiller-Vasas HC, de a harmadik harmadot megnyerte. Vasárnap jön az első hazai mérkőzés a Vasas Jégcentrumban, a Vienna Capitals II ellen.

Eredmény – Erste Liga, 2. forduló:

Dunaújvárosi Acélbikák–Schiller-Vasas HC 8-2 (2-0, 5-0, 1-2)
Dunaújváros, 900 néző, vezette:
Juhász G., Gangel (Kövesi, Abonyi)

Gólszerzők: Turtiainen (5.), Szabó D. (8.), Jabornik (29.), Iossafov (34.), Saluga (34.), Jabornik (38.), Lencsés (39.), Azari (42.), illetve Bödök (52.), Czakó (59.)

A DEAC elleni idegenbeli remek játék után két nappal Dunaújvárosba utazott az Erste Liga újonca, ahol azért nagyobb falat várt rá, a tavalyi bajnokság egyik felsőházas csapata, a Dunaújvárosi Acélbikák. A DAB a Vienna Capitals II otthonában elért 6-3-as győzelmével jelezte, hogy most is igen erős csapata a bajnokságnak, de hát ez nem is nagyon volt kérdés.

Bár Szlépka Armandnak volt egy veszélyes szituációban, szabadon ellőtt lövése, a DAB viszonylag korán szerezte meg a vezetést: az 5. percben egy kapu előtti kavarodásban a finn légiós, Turtiainen lőtt a kapuba. Abba a kapuba, amelyet ezúttal a hétközben a DVTK elleni U20-as meccsen (1-2) is szerepet kapó Tóth Balázs védett, szemben a debreceni bajnokival, ahol Willem-Henrik Koitmaa állta a sarat leghátul. A hazaiak kapujában egyébként Garbacz Máté állt, ő volt az egyetlen játékosunk, aki más csapathoz távozott a tavalyi juniorcsapatunkból.

Szabó Dávid lövése már látványosabb volt, 2-0-ra elment a Dunaújváros, a hazaiak ráadásul uralták is a játékot, rutinosan tartották az eredményt. Az első harmad utolsó percében kicsit beszorultunk, de újabb újvárosi találat nem született.

Nem úgy a második harmadban, ami elég termékenyen sikerült a DAB számára, ötöt lőttek, gyorsabbak és nagyon pontosak voltak a hazaiak a befejezéseknél. Eldőltek tehát a nagy kérdések a harmad végére.  A kapuban váltottunk egyébként a 34. percben, bejött Koitmaa, de gyorsan „felavatták” őt is a hazaiak.

A felkészülés során találkozott a két csapat egymással, akkor 7-1-re nyertek az újvárosiak, megvolt a második szünetben az esély arra, hogy ezúttal még többször kelljen középre vonulni, de arra is, hogy szépítsünk az eredményen.

Azari Zsolt növelte aztán alig másfél perccel a harmad kezdete után a Dunaújváros előnyét, de 8 perccel a vége előtt végre megérkezett a szépítés is: egy visszatett korongot Bödök Bence lőtt a kapuba, 8-1. Sőt, villant a végén egy szép megoldással Czakó Barna is, megnyertük az utolsó harmadot.

Következik vasárnap a Vienna Capitals elleni hazai bajnoki, 17:40-től, a Vasas Jégcentrumban. S ne feledjük: hétfőn is Budapesten játszunk, a Hokiklub otthonában!

Ladányi Balázs vezetőedző így összegzett a meccs után: "Felkészültünk, hogy kapunk majd nagy pofonokat az idei szezonban. Ami zavart, hogy könnyű és elkerülhető gólokat kaptunk, mivel nagyon puhák voltunk a saját kapunk előtt. Ami Debrecenben működött, abból most szinte semmit nem láttam a jégen."

A további mérkőzéseken:

SC Csíkszereda-FTC-Telekom 7-6 (2-2, 2-2, 2-2, 0-0, 1-0) - szétlövés után
UTE-Hokiklub Budapest 8-0 (4-0, 1-0, 3-0)
DEAC-Fehérvári Titánok 6-2 (1-0, 3-1, 2-1) 

 


Hirdetések