Dobos Sándor, 2018.09.10. | Jégkorong

Jól sikerültek a selejtezőtornák a fiatalok számára, ificsapatunk pedig pontot csent az ifj. Ocskay Gábor Akadémia otthonában.

A felnőttbajnokság mellett már elkezdődtek a küzdelmek az utánpótlás-bajnokságokban is. Egy kis körkép a napokban történt eseményekről.

U14: négyből négy

Az U14-es bajnokságban a hétvégén rendezték a selejtezőtornát, amelynek végén eldőlt, hogy a Vasas az A-bajnokságban indulhat, Nagy László vezetőedző összefoglalója:

„A szövetség döntése alapján a tavalyi első két helyezett csapat automatikusan az A-bajnokságba került, emellett létrehoztak két ötfős csoportot, ahonnan az első négy jutott ugyanoda, míg a három erdélyi csapat külön selejtezőjéből két együttes, így alakult ki a 12 fős mezőny. Számunkra egyértelmű cél volt az első négy között végezni, ez nem is kérdés. A MAC elleni mérkőzésünk volt egyedül szoros, illetve a Debrecentől vártam egy még egy kicsit más játékot, ők azonban egy kicsit fáradtabbak voltak akkor, mikor velünk találkoztak. A bajnokságban erősek lehetnek. A többiek ellen nagyarányú győzelmet arattunk, szóval teljesítettük az elvárást. Az alapszakasz végén felső- és alsóházi folytatás következik, várjuk majd, hogy erős csapatok ellen játsszunk.”

Eredmények – U14-es selejtező:

KMH SE Knights – Vasas SC 0-13 (0-0, 0-6, 0-7)
Vasas SC – MAC Budapest A 5-3 (2-0, 1-2, 2-1)
Vasas SC – Debreceni Hokiklub 9-4 (3-1, 3-1, 3-2)
Sportország SC – Vasas SC 1-6 (0-2, 0-3, 1-1)

U16: hibátlan selejtezőtorna

Bár még nem hivatalos, hiszen a szövetségben visszanézik a selejtezőmérkőzéseket, és jóváhagyják a csapatok A-csoportos szereplését, a Vasas SC serdülőegyüttese is kiharcolta a jogot a magasabb csoportban való szereplésre. Hoffmann Attila vezetőedző értékelése:

„Az elsődleges célt teljesítettük, bejutottunk az A csoportba. Nyáron nagy jövés-menés volt a csapatnál, érkezett hozzánk máshonnan például három olyan játékos, aki itt szerette volna folytatni a pályafutását, ők nagy erősségei lehetnek a csapatunknak. Nagyon komoly száraz alapozáson vagyunk túl, lényegében négy hetet készültünk a selejtezőre, amibe belefért egy szegedi edzőtábor is, a srácok közel 100 százalékot nyújtottak, és emellett egy nagyon jó szellemű társaság jött össze erre a szezonra. Három meccset játszottunk a selejtezőben, a miénk volt a legerősebb csoport, a csíkszeredaiak ellen alulmaradtunk, a másik két mérkőzést hoztuk. Nagyon fontos a játékosainknak, különösen a 2004-es fiataloknak, hogy az A-csoportban eddzenek, a fejlődésük érdekében elengedhetetlen, hogy itt hokizzanak a szezonban.”

Eredmények – U16-os selejtező:

Vasas SC – Óbuda Hockey Academy 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)
SZJA 2003 – ISK Csíkszereda – Vasas SC 7-2 (2-1, 2-0, 3-1)
Pesterzsébeti Hockey Club – Vasas SC 1-7 (0-2, 0-3, 1-2)

U18: Fehérváron szereztünk pontot

Beszámoltunk már róla, hogy ificsapatunk három fronton harcol ebben a szezonban, az országos ifibajnokságon túl az Erste Bank Juniors League-ben is indul, valamint a magyar juniorbajnokságban is. Az első ifibajnoki mérkőzésen rögtön szép eredményt ért el csapatunk, hiszen megizzasztottuk a Fehérvárt. Horváth András vezetőedző összefoglalója a fiúk jelenlegi helyzetéről:

„Nagyon örülünk természetesen, hogy egy ilyen erős csapat ellen pontot szereztünk. Emeli a nívóját mindennek az a tény, hogy 2-0-s hátrányból sikerült felállnunk a harmadik harmadban. Jó érzés azt látni, hogy van erő, van fantázia és potenciál a csapatban, a srácok küzdeni tudása nagyon jó előjel a szezonra nézve. A védekezésünkben új irányt vettünk az elmúlt időszakban, ennek köszönhető ez a mostani eredmény is, de természetesen van még mit fejlődni. Támadásban többet kellene kapura lőni, de bizakodásra ad okot a jelenlegi állapotunk. Nem kérdés, hogy a fiúk bírni fogják a hármas terhelést, a nyáron nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy ez így legyen. Az U20-as bajnokságra kapunk majd segítséget a felnőttcsapatunktól is, az UTE ellen nem teljes kerettel álltunk ki, nyilván más képe lesz majd a mérkőzéseknek, ha többen leszünk. Egyértelmű, hogy a leginkább az U18-as magyar bajnokságra koncentrálunk, ennek rendeljük majd alá a mindennapi munkát, itt szeretnénk a legjobb eredményeket elérni. Szerdán a DVTK érkezik hozzánk az U20-as bajnokság keretén belül, majd a KMH szombaton az ifibajnokságban, ezeken a mérkőzéseken azért lesz lehetőségünk a további bizonyításra.”

Eredmény – U18-as bajnokság:

Ifj. Ocskay Gábor Akadémia – Vasas SC 3-2 (0-0, 1-0, 1-2, 1-0) – hosszabbítást követően


Hirdetések