Dobos Sándor, 2018.08.29. | Labdarúgás

Az NB II mezőnyének egyik erős csapata ellen a Vasas gól nélküli döntetlent játszott, ezzel megőrizte veretlenségét.

Eredmény - Merkantil Bank Liga, 6. forduló:

Vasas FC – Békéscsaba 1912 Előre FC 0-0
Szusza Ferenc Stadion, 1100 néző, vezette: Solymosi

Vasas: Bese – Hinora, Vaskó, Szilágyi, Szivacski (Hajdú, a szünetben) – Murka (Bévárdi, 64.), Talabér, Szatmári, Hrepka – Ádám (Rokszin, 64.), Balajti. Vezetőedző: Kis Károly

Békéscsaba: Ribánszki – Viczián, Szélpál, Pilán – Király (Hursán, a szünetben), Mezei, Szatmári, Gránicz, Szalai (Lustyik, 61.), Babinyecz (Dávid, 90.) – Urbin. Vezetőedző: Boér Gábor

Sárga lap: Talabér (90+2.), illetve Babinyecz (36.), Viczián (75.)

Nagy hagyománya van a két csapat mérkőzéseinek, a szerdai volt az 58. találkozójuk, az eddigi 51 NB I-es és 6 NB II-es meccs összmérlege kedvező a mi szempontunkból, 29 győzelem és 10 döntetlen mellett 12 békéscsabai siker került a történelemkönyvekbe.

A cél mindkét csapat számára az, hogy egy idő után NB I-es meccsekkel bővüljön ez az 58-as szám, arra viszont kevés esély van, hogy a 60. bajnoki már az első osztályban következzen, ugyanis a csabaiak fiatal vezetőedzője, Boér Gábor kijelentette nemrég a sportnapilapban, hogy nem kimondott cél a feljutás Békéscsabán.

Csapatunk veretlen volt a 6. forduló előtt, az első három mérkőzését 2-1-re nyerte meg a Monor, a Budafok és a Siófok ellen, ezt követően a Csákvár elleni 3-3 és a Győr elleni idegenbeli értékes 2-2 következett. A csabaiak is háromszor nyertek korábban, a Mosonmagyaróvár (3-0), a Cegléd (2-0) és a Monor (2-1) ellen, a Budaörssel 2-2-es döntetlent játszottak, a ZTE viszont 3-1-re legyőzte őket.

Az első nagy helyzet Szélpál Norbert nevéhez fűződött a 13. percben, a vendégek védője előrelopakodott és 17 méterről meglőtte a labdát, Bese Balázsnak résen kellett lennie, a kipattanó már nem jelentett veszélyt aztán. A Vasas szinte kizárólag a jobb oldalon erőltette akcióit, ahol Murka Benedek és Hinora Kristóf kavargatott, az első életerős lövés ezzel együtt Talabér Attila nevéhez fűződött.

A 22. percben nagy helyzetet puskázott el Szilágyi Zoltán, a 16-os sarkától visszafejelt labdát kapásból a kapu fölé bombázta úgy 13 méterről, tisztán oldhatta volna meg a szituációt. Besének kellett védenie a félidő derekán egy Mezei Szabolcs-lövést, majd kicsit megélénkült a játékunk, de Murka és Balajti próbálkozásából sem lett gól.

A félidő végén konstatálhattuk, hogy igazságos a 0-0-s döntetlen.

A fordulás után Hajdú Ádám is kifutott a gyepre a mieinknél, ő a héten igazolt a Vasashoz a Pakstól, Kelemen Dáviddal együtt, Egerszegi Tamás, valamint átigazolási díj fejében.

Negyedóra után újabb mérleget vonhattunk a helyszínen: nem sok minden változott, nem vállaltunk nagy kockázatot a mezőnyjátékban, így viszont a korábban az NB I-ben, például Kecskeméten védő Ribánszki Lászlónak semmi dolga nem akadt.

A 64. percben kettős cserét hajtott végre Kis Károly, Murka Benedek és Ádám Martin jött le, Bévárdi Zsombor és Rokszin Ádám pedig be.

Szatmári Lóránd lövésének tapsolhattunk először a második félidőben, a 71. percben, de azért hozzá kell tenni, hogy jó másfél méterrel elkerülte a kaput a labda. A 79. percben Gránicz Patrik forgatta be a védőket, nagy lövése azonban fölészállt, nagy helyzet volt.

A 84. percben szép kontrát vezettünk a bal szélen, Rokszin vitte fel, a középreadás végén aztán felszabadult a vendégek 16-osa, de Hinora Kristófig eljutott a labda, ő meg rászúrta, a jobb sarok felett szállt el a próbálkozás.

A meccs végére megjött a közönség hangja, de végül nem sikerült belehelni, bekotorni, beszurkolni a győztes gólt.

A vége döntetlen, ezzel csapatunk megőrizte veretlenségét, rajtunk kívül már csak a már öt döntetlent számláló Csákvár nem hagyta el vesztesen a pályát. A hétvégén Nyíregyházára utazik a Vasas.

Kis Károly vezetőedző így értékelte a találkozót: 

"Gratulálok a vendégeknek. Számítottunk rá, hogy felállt védelem ellen kell játszanunk. Kevés párharcot nyertünk, nem volt meg az a kreativitás a játékunkban, ami Győrben a második félidőben. Nehéz fölénybe kerülni, ha nem nyerünk párharcokat, ezért kevés helyzetet alakítottunk ki. Az első olyan mérkőzésünk, amelyen nem kaptunk és nem is rúgtunk gólt. Nem vagyok elégedett, ennél jobb teljesítményre lesz szükség tőlünk. Nem érdemeltünk győzelmet, reális a döntetlen."

További eredmények:

Budaörs-Balmazújváros 0-0
Kazincbarcika-Dorog 1-4
Monor-Nyíregyháza 1-1
Mosonmagyaróvár-Vác 1-1
Tiszakécske-Cegléd 0-0
Zalaegerszeg-Kaposvár 1-2
Siófok-Győr 2-1
Csákvár-Budafok 0-0
Gyirmót-Soroksár 0-3


Hirdetések