Dobos Sándor, 2018.08.24. | Kajak-kenu

Az 5000 méteren induló versenyzőnk éremmel fejezné be a portugáliai világbajnokságot, amely szerdán kezdődött.

Montemor-o-Velho ad otthont a kajak-kenu világbajnokságnak augusztus 22. és 26. között, az élet úgy hozta, hogy egy vasasos versenyző tagja a magyar válogatottnak, így volt ez a belgrádi Európa-bajnokságon is. Akkor és most is Takács Tamarának szurkolhatunk, de míg a szerb fővárosban két számban is indult, most csak a „maratoni” 5000 méteren küzdhet meg az érmekért.

Belgrádban az 1000 méteres távon ezüstérmet szerzett világ- és Európa-bajnokunk, egy hajszállal maradt le az aranyéremről, 5000-en viszont nagyon magabiztosan győzött. A felnőtt Eb és vb között az U23-as Európa-bajnokságon is rajthoz állt Tamara, ott 1000 méteren ezüst-, 500 méteren aranyérmet szerzett.

Portugáliába nem sikerült 1000-en kvalifikálnia magát, marad tehát a leghosszabb táv, amelyet a zárónapon rendeznek, a vb utolsó előtti száma lesz 16:15-től (a férfiak 5000-e előtt).

Az előzetes nevezés alapján 27-en indulnak majd el, a mezőnyben ott lesz a belgrádi Eb-n ezüstérmes francia Sarah Troel, a szlovák Mariana Petrusova, a cseh Anna Koziskova, a német Sarah Brüssler, a fehérorosz Maryana Litvinchuk, rájuk különösen kell figyelni.

Fotók: Borsodi Géza


Hirdetések