Dobos Sándor, 2018.08.08. | Vízilabda

Korom Dánielnek is szurkolhatunk a szombathelyi ifjúsági világbajnokságon szombattól.

A magyar válogatott éremesélyesként várja a FINA Ifjúsági Világbajnokságot, amely augusztus 11. és 19. között ad remek programot a szombathelyi vízilabdabarátoknak.

Az U18-as nemzeti csapatban a Vasas SC is képviselteti magát, Korom Dániel stabil tagja volt a bő keretnek, így nem volt meglepetés, hogy Horváth János szövetségi kapitány bizalmat szavazott neki a vb-re is.

A csapat egyébként legutóbb Belgrádban, a Komen Kupán tartotta meg főpróbáját, ahol Montenegrót 8-6-ra, Németországot 9-4-re verte meg, 12-12-es döntetlent ért el Szerbiával, az amerikaiaktól viszont 10-7-re kikapott. Az elődöntőben a spanyolok jobbak voltak (10-8), de a bronzmeccsen 8-6-ra legyőztük a horvátokat. Így hangolt tehát a csapat a vb-re, ahol Kína, Görögország, Argentína és Oroszország lesz a csoportellenfél a torna első szakaszában.

A 2001-es születésű Korom Dániel nagyon örül, hogy hazai környezetben szerepelhet egy világversenyen, mellette a KSI-s Grieszbacher Márk lesz még ott kapusként a csapatban.


Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

„Jól ment a védés és a játék a felkészülési mérkőzéseken, így hála az égnek sikerült kiharcolni a csapatba kerülést. Mindenki ugyanannyit védett az elmúlt hetekben, a szövetségi kapitány pedig leginkább azt figyelte, hogy beugró kapusként ki tud jobb teljesítményt nyújtani. Amikor be kellett szállni, úgy érzem, jól védtem, örülök, hogy ott leszek a vb-n” – fogalmazott a Vasas játékosa, aki nagy élménynek tartotta, amikor a Duna Arénában, a múlt heti Millennium Masters-Világválogatott gálamérkőzés előtt 3000 ember előtt játszhatott edzőmeccset az U19-es válogatottal.

„Akkor elkövettünk buta hibákat, ezért tudott a 99-es válogatott két góllal nyerni, de ezeket a hibákat aztán a Komen Kupa végére ki tudtuk küszöbölni, és szerintem akkorra igazi csapatként játszottunk. Ezért is tudtuk a végén a horvátokat legyőzni” – tette hozzá Dani, aki szerint senkit nem lehet félvállról venni a világbajnokságon.

„A csoportban a görögök és az oroszok kicsit erősebbek, az oroszok egyébként is feljövőben vannak, de Kínát és Argentínát sem szabad lebecsülni. Minden mérkőzésre úgy kell tekintenünk, mintha a vb-döntő lenne, és nem szabad a következő feladatnál előrébb gondolkodni. Magyar vízilabdázóként nem mondhatok mást, mint azt, hogy jó lenne világbajnokként befejezni a tornát. Az elsődleges, hogy bejussunk a legjobb négy közé, és ott pedig már bármi megtörténhet” – mondta Korom Dániel, az U18-as válogatott egyetlen vasasos pólósa.

A csapat egyébként péntek délelőttig Budapesten készül (azon a napon még egy brazilokkal vívott kétkapuzás is belefér), azután indul Szombathelyre, ahol másnap este a kínaiak ellen kezdi meg remélhetőleg hosszú menetelését.

A vb-t egyébként a kísérleti szabályok mentén játsszák.

A magyar válogatott programja a csoportkörben:

Augusztus 11., szombat, 18:10:
Magyarország-Kína

Augusztus 12., vasárnap, 19:30:
Görögország-Magyarország

Augusztus 14., kedd, 19:30:
Magyarország-Argentína

Augusztus 15., szerda, 19:30:
Oroszország-Magyarország

A magyar válogatott kerete:

Grieszbacher Márk, KOROM DÁNIEL – kapusok

Baksa Benedek, Bóbis Botond, Csorba Tamás, Dala Döme, Ekler Bendegúz, Fekete Gergő, Fodor Olivér, Schmölcz Norman, Szeghalmi Zsombor, Szieben László, Vékony Ákos – mezőnyjátékosok


Hirdetések