Jenkei Dániel, 2018.08.05. | Labdarúgás

Kis Károly csapata izgalmas mérkőzésen második győzelmét is megszerezte az NB II-ben.

NB II, 2. forduló

Budafoki MTE–Vasas FC 1–2 (1-1)

Promontor utca, vezette: Takács J.

Budafok: Póser - Margitics, Khiesz, Oláh, Lakatos – Filkor, Kercsó (Micsinai) – Vass M., Kovács D., Ihrig-Farkas (Vankó) – Pölöskey (Boros).

Vasas: Bese - Szivacski, Vaskó, Szokol, Rokszin (Szilágyi) - Szatmári, Hinora - Murka, Birtalan, Bévárdi (Ádám M.) - Hrepka (Egerszegi). Vezetőedző: Kis Károly

Gólszerző: Pölöskey P. 18., ill. Birtalan B. 2., Ádám M. 61.


Ismét fővároson belüli mérkőzésre készülhettek a Vasas-szurkolók, igaz ezúttal Kispest, Újpest, vagy éppen a IX. kerület helyett Budafok felé vették az irányt drukkereink, akik közösen érkezve meg is töltötték a vendégszektort a Promontor utcában.

Idegenben voltunk tehát, de otthonosan érezhettük magunkat, már csak azért is, mert a kezdőrúgást Raduly József, a Vasas SC örökös tiszteletbeli elnöke végezte el.

Hát még akkor milyen komfortosnak tűnt a budafoki vasárnap este, amikor a második percben egy szabadrúgás után Birtalan Botond megszerezte a vezetést csapatunknak.

Ezután azonban magára talált a hazai gárda, és a félidő felénél az éppen esedékes helyzetüket gólra is váltották, rutinos támadójuk, Pölöskey Péter volt eredményes, és alakította 1-1-re az állást.

A szünet előtti pillanatokban az eleredő esőnél is komolyabb hidegzuhanyt jelentett, hogy a Budafok büntetőhöz jutott, de Bese Balázs nem hagyta, hogy hátrányban vonuljunk az öltözőbe, és bravúrral védett.

A második félidő elején a technikai hibák miatt felváltva bosszankodhattak mindkét csapat szimpatizánsai, de a 61. percben elszállt minden haragunk, a csereként beszálló Ádám Martin szépségdíjas szabadrúgást ragasztott ballal Póser kapujába.

Nagyon kellett ez a gól saját nevelésű csatárunknak, na meg a csapatnak is, hiszen mint bő 30 perc múlva kiderült, három pontot ért a lövés. Volt ugyan helyzete az ellenfélnek is a hajrában, de alapvetően uraltuk a meccset, sőt nyílt esély a harmadik találatunk megszerzésére is.

Összességében ez sem volt sokkal könnyebb kilencven perc, mint a Monor elleni, de a csapat szíve a helyén van, a játék pedig még bizonyosan javulni fog. Ha csak a számokat nézzük, akkor hat pontnál többet nem szerezhettünk volna két találkozón.

Jövő hétvégén Siófokon folytatódik a nyári turné, reméljük, hasonló sikerélményekkel.
 


fotók: Szabó Gábor (vasasfc.hu)


Hirdetések