Dobos Sándor, 2018.08.01. | Jégkorong

A Schiller-Vasas HC és a MAC Budapest két vegyes csapata a felkészülés első hetében három edzőmérkőzést vív egymással. Az elsőn jártunk.

Ahogyan arról már írtunk, a Schiller-Vasas HC és a szlovák bajnokságban induló MAC Budapest között stratégiai megállapodás jött létre erre a szezonra. Ennek keretében több fiatal MAC-játékos is szerepel majd a Vasasban az Erste Ligában. Lesznek állandó szereplők, akik a piros-kék mezben hokiznak majd idén, és lesznek olyanok is, akik egy-egy mérkőzésre érkeznek hozzánk.

De a két klub egyéb szakmai kérdésekben is egyeztet, együttműködik, ennek ékes bizonyítéka az a formabontó szezonkezdet, amelyet a héten próbál ki a két csapat. A lényeg, hogy a két keretet összegyúrták, majd kétfelé osztották. Így a MAC rutinos, sokszoros válogatott játékosai és stabil felnőttligás jégkorongozói összekerültek a Vasas fiataljaival, mint ahogyan a hozzánk érkező új emberek is egy új szituációban találják magukat – mindez elősegítendő a beilleszkedést és a kellemesebb szezonkezdetet.

A Szuper csapat és a Kangyal csapat szerdán 11-kor csapott össze először egymással a Vasas Jégcentrum edzőpályáján, igen szép számú nézőközönség mellett. A főszereplők abszolút elégedettek – jöjjön most két-két vélemény, majd cikkünk alján egy galéria az első napról.

Gágyor Péter (Schiller-Vasas HC):

„Nagyon jó ötletről van szó. A Vasas csapatának nagy része juniorkorú volt az előző szezonban, így nekik most meg kell ugrani egy lécet. A MAC-ban több válogatott játékos is szerepel, a Vasasba is érkeztek olyanok, akik pár szezont már eltöltöttek a felnőttmezőnyben. Ez a három nap nemcsak a fiataloknak, hanem az idősebb játékosoknak is egy nagyon jó felmérés lesz. Nagyon jól érzem magam a Vasasban, úgy érzem, hogy egy picit hazajöttem. Az utánpótlásban végig a Vasasban játszottam, örülök, hogy most itt vagyok. Nagyon jó a légkör, mindenki nagy odafigyeléssel végzi a dolgát. Jó volt végre jégen lenni, hiányzott már.”

Bálizs Bence (MAC Budapest):

„Nagyon örülök ennek a kezdeményezésnek és ennek a három napnak, amikor így együtt lehetünk. Mindenki kipróbálhatja az új szerelését, ha van neki, akik nem voltak jégen, kicsit hozzászokhatnak, milyen újra ott lenni. Sokkal jobb így, mint rögtön a mélyvízbe fejest ugrani. Kellemesebb körülmények között nyílik így lehetőség megérezni a passzt, a korongot, a korcsolyát, a palánkot, az ütőt, mindenkinek lazábban jöhet vissza a „hokis feeling”. Három napon keresztül van lehetőség kreatívnak lenni, nem a feladat és a feladat után menni, ez így sokkal szerencsésebb. Nyáron egyébként én voltam jégen, pár válogatott csapattársammal és barátommal jöttünk össze, és Óbudán gyakoroltam. A szezon eleje mindig izgalmas, örülök, hogy újra láthatom a srácokat.”

Garát Zsombor (MAC Budapest):

„Viszonylag újdonságnak számít ez a kezdeményezés, személy szerint nem emlékszem olyanra, hogy két ilyen csapatot vontak volna össze. Nagyon találó ez a helyzet, nagyon örülünk neki.  A két csapat stábtagjai jól ismerik egymást, a válogatottból, Szapporóból is, hogy mást ne mondjak, így nem véletlen, hogy ez a két csapat próbálja ezt most így ki. Nálunk elsődlegesen a fiataloknak nagy lehetőség ez, de mindenkinek megvolt az opció, hogy jöjjön, és jöttek is a rutinosabb játékosok is. A vasas nagyon fiatal csapat, nekik nagyon fontos, hogy olyanokkal játszana, akik 10-15 éve már a felnőttmezőny tagjai. Ezekkel a meccsekkel egyrészt nyomás alatt, de igazából mégsem akkora nyomás alatt kezdődik a szezonunk. Nem egy darálós augusztus elsejével kezdünk, nem a belünket kiköpve játszottunk, hanem belevittünk egyfajta élvezeti faktort, hogy egymás ellen játszunk. Küzdős volt persze ez az első 50 perc, és bár mindannyian edzettünk a nyáron, azért mindenki elfáradt a végére. Tudjuk, hogy lesz átjárás majd a két csapat között, ennek az előkészítésére is megfelelő felkészülés ez a három nap. Oldja a feszültséget is, ha egyáltalán volt, jó hangulatot teremt. Szóval tényleg remek ötlet, formabontó, de jól fog működni.

Bálint Tamás (Schiller-Vasas HC):

„Egész kellemes volt az első közös edzés, persze a jeget szokni kell, hiszen még vannak nehézségek az ütő- és a botkezeléssel. Jól éreztem magam, a tempó is egész jó volt, egyre komfortosabb a felszerelés is, az edzés végére a jeget is egyre jobban megérezte mindenki, jól ment már akkor a mozgás. Játszottunk egy jót. A válogatottnál voltak már korosztályos szinten alkalmak, amikor például az U20-as és az U18-as csapatot összerakták, de klubszinten még nem volt részem ilyen edzésben. Örülök, hogy megkaptuk ezt a lehetőséget az edzőktől.”

A Schiller-Vasas HC és a MAC Budapest csütörtökön és pénteken is játszik a Vasas Jégcentrumban, szintén 11 órától, 50 percig.

Szuper-csapat

Villem-Henrik Koitmaa, Tóth Balázs – kapusok

Bukor Rajmund, Inglis Ákos, Bálint Tamás, Surányi Zsolt, Fejes Nándor, Bugár Gábor, Garát Zsombor, Kedves Richárd, Kreisz Brunó, Terbócs István, Odnoga Mátyás, Dansereau Keegan, Szabad Kevin, Pápa Márton, Czakó Barna, Turbucz Martin, Székely-Mádai Gergő, Szlama Dániel, Hegyi Dominik és Belényesi Gábor

Kangyal-csapat

Bálizs Bence, Rajna Miklós – kapusok

Tornyai Gábor, Oroszi Álmos, Kováts Máté, Vokla Roland, Seregély Máté, Pozsgai Tamás, Lőczi Árpád, Szigeti Ákos, Nagy Krisztián, Bodó Chris, Klempa Tomas, Fliszár Zalán, Bödök Bence, Varga Tamás, Csiki Attila, Szlépka Armand, Rózsa István, Faragó Richárd, Gágyor Péter és Majoross Barnabás

(Vastaggal a Schiller-Vasas játékosai.)


Hirdetések