Dobos Sándor, 2018.07.30. | Jégkorong

A Schiller-Vasas HC felnőttcsapata megkezdte felkészülését az Erste Ligára. A Vasas Jégcentrumba ismét élet költözött, a főszereplők pedig nagyon eltökéltek.

Már kora délelőtt a Vasas Jégcentrumban volt jelenése az első edzésre érkezőknek, hiszen mielőtt jégre mentek a fiúk, akadt egy s más elintéznivaló. Például az új felszereléseket vették birtokba a srácok, méghozzá érthetően kitörő lelkesedéssel, aztán pedig különféle teszteket végeztek el – a szakmai stáb irányításával.

Ladányi Balázs és Revák Zoltán nem kímélte a játékosokat, akik közül huszonketten voltak ott az első foglalkozáson. Köztük az új fiúk, így Pápa Márton, Turbucz Martin, Belényesi Gábor, Inglis Ákos, Fliszár Zalán, Bödök Bence, Tóth Balázs, az észt Willem-Henrik Koitmaa, illetve a profi jégkorongba visszavágyó, egyelőre próbajátékon lévő Hegyi Dominik, valamint a szintén próbajátékon lévő Gágyor Péter.

„Szép fokozatosan fogunk haladni előre, az első hét igazából egy nagyon rávezető hét. Ilyenkor a játékosok a hosszú szünet után olyanok, mintha most kezdenék a hokit, mintha teljesen elfelejtették volna a korcsolyázást, a lövést, a korongkezelést. Adagoljuk majd egyre fokozatosabban a terhelést, és ahogy haladunk előre a szezonkezdethez, úgy vesszük majd vissza. Lesz egy pár edzőmérkőzésünk, amelyek segítségével megtudhatjuk majd, miben kell korrigálni, ki kivel találja meg legjobban a hangot, hogyan is állunk” – fogalmazott Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas HC vezetőedzője.


Fotók: Vasas Attila

Ami a teszteket illeti, nincs kétség afelől, hogy a srácok komolyan vették a szünetet, nem csak a lábukat lógatták.

„Mielőtt a srácok elmentek a közel másfél hónapos szünetre, elég alaposan leteszteltük őket, a lehető legszélesebb formában. Most egy kontrolltesztet végeztünk, így van összehasonlítási alapunk az előző adatokhoz és számokhoz képest, és abban a tekintetben is, hogy ki honnan indul. Így láthatjuk majd, kinél mutatkoznak hiányosságok, kinél kell korrekció, és ezek a tesztek azoknál is hasznosak, akik egy sérülés után tértek vissza a munkába. Nyilván még nem értékeltük ki a reggeli teszteredményeket, de az első benyomás az, hogy akik tavaly ellébecolták a nyarat, azok most nem tettek így, elégedettek lehetünk” – tette hozzá a szakember.

A Schiller-Vasas csapata szerdától péntekig a MAC Budapest együttesével edz majd közösen a Vasas Jégcentrumban, nem is akárhogyan, vegyes, kevert csapatok játszanak majd egymással szemben.

„Nem egy bevetett gyakorlatról van szó, de köztudott, hogy lesz együttműködés a jövőben a két csapat között, így első szóra azt mondtuk a megkeresésükre, hogy igen, jöjjenek. A MAC-nak csak jövő héten lesz jege, így ez mindenkinek egy nagyon jó lehetőség. A mi srácaink felnőtt válogatottakkal és kerettagokkal játszhatnak együtt, és az általuk mutatott irány segítheti a gyorsabb fejlődésüket” – mondta Ladányi Balázs

Akitől persze megkérdeztük, az elmúlt hetek alapján milyen érzések kavarodnak most benne, elvégre elég nagy fejszébe vágtak Szuper Levente szakosztály-igazgatóval, már ami a felnőttbajnokságban való indulást jelenti.

„Sok mindenbe belevetettük magunkat Levivel, de abszolút pozitívan értékelem az eddigi történéseket. Haladunk előre szépen lassan, fokozatosan. Megtörtént például a jeges öltöző kisebb felújítása, most itt vannak a szerelések. Nálunk jóval profibb kluboknál is hasonlóan kezdődik a szezon, mindig akadnak váratlan dolgok, hiányosságok, de mindenért kárpótol, amikor látom csillogni a szemeket. Azok, akik eddig máshol nem kaptak elég lehetőséget, azoknak ott van a szemében a csillogás, de ott van a mi srácaink szemében is, akik előtt most itt a lehetőség a felnőtthokira, ráadásul hazai környezetben. Jó ránézni a csapatra, jó ránézni a fiúkra, szerintem minden tekintetben egy klassz csapat képét mutatjuk eddig” – így Ladányi Balázs.

Szerdától péntekig tehát majd minden nap 11-től játszik edzőmeccset a két vegyes csapat (50 perces mérkőzéseket), akik egyébként a Szuper-csapat és Kangyal-csapat fantázianevet kapták.

Szuper-csapat

Villem-Henrik Koitmaa, Tóth Balázs – kapusok

Bukor Rajmund, Inglis Ákos, Bálint Tamás, Surányi Zsolt, Fejes Nándor, Bugár Gábor, Garát Zsombor, Kedves Richárd, Kreisz Brunó, Terbócs István, Odnoga Mátyás, Dansereau Keegan, Szabad Kevin, Pápa Márton, Czakó Barna, Turbucz Martin, Székely-Mádai Gergő, Szlama Dániel, Hegyi Dominik és Belényesi Gábor

Kangyal-csapat

Bálizs Bence, Rajna Miklós – kapusok

Tornyai Gábor, Oroszi Álmos, Kováts Máté, Vokla Roland, Seregély Máté, Pozsgai Tamás, Lőczi Árpád, Szigeti Ákos, Nagy Krisztián, Bodó Chris, Klempa Tomas, Fliszár Zalán, Bödök Bence, Varga Tamás, Csiki Attila, Szlépka Armand, Rózsa István, Faragó Richárd, Gágyor Péter és Majoross Barnabás

(Vastaggal a Schiller-Vasas játékosai.)


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések