Dobos Sándor, 2018.07.29. | Labdarúgás

Labdarúgócsapatunk legyőzte a Monort a Merkantil Bank Liga első fordulójában.

Merkantil Bank Liga, 1. forduló:

Vasas FC–BSS Monor 2-1 (1-1)
Szusza Ferenc Stadion, 1500 néző, vezette: Csonka (Medovarszki, Horváth Z.)

Vasas: Bese B. – Rokszin, Szokol, Vaskó, Szilágyi (Szatmári, a szünetben) – Egerszegi, Hinora, Murka – Ádám (Barczi, a szünetben), Birtalan (Bévárdi, 78.), Hrepka. Vezetőedző: Kis Károly

Monor: Bozsó – Karacs, Fülöp N., Sági, Pintér D. – Balogh M. (Ficsor, 82.), Hunya, Szuhodovszki, Bori – Szuhodivszki, Szabó D. (Haragos, 78.) – Tóth B. Vezetőedző: Horváth Dávid

Gólszerzők: Hinora K. (12., 88.), illetve Tóth B. (32.)

Sárga lap: Rokszin (33.), Vaskó (90.), illetve Balogh M. (41.), Pintér (90+3.)

Negyedórával a mérkőzés kezdete előtt, abban a pillanatban, midőn a csapatok a melegítés után bevonultak az öltözőbe, egy gyors zápor zúdult a Szusza Ferenc Stadion gyepére, de annak is csak úgy nagyjából a háromnegyedére. A pálya kispaddal szembeni oldalán az oldalvonal melletti rész már érintetlen maradt a manapság kiszámíthatatlan gomolyfelhőknek hála. Aztán 4 perc után el is múlt a zápor, így már újra szárazon, de fülledt időben vonulhatott ki a Vasas első bajnoki mérkőzésére.

Az NB II-ben.

Bese – Rokszin, Szokol, Vaskó, Szilágyi, Egerszegi, Hinora, Murka, Ádám, Birtalan, Hrepka – ez volt az első kezdőcsapatunk a 2018/19-es szezonban. Amíg mi kiestünk a Merkantil Bank Ligába, addig a Monor feljutott oda, így nem volt meglepő, hogy igen lelkesen kezdte a meccset.

Már az 1. percben szögletet végezhettek el, de a 16-os elé ívelt labdát Szuhodovszki Soma „eltörte”. A 12. percben hangzott fel először hangosabban a „Hajrá, Vasas!”, Birtalan Botond harcolt ki szögletet, hogy aztán nem sokkal később talpra is ugorjon a tábor. A labda úgy 26-28 méterre került a kaputól, Hinora Kristóf pedig gondolt egyet, és hatalmas gólt ragasztott Bozsó kapujába, 1-0.


Fotók: Vasas Attila

A 17. percben Ádám Martin szánta el magát lövésre, a monori kapus a helyén volt. A túloldalon egy kontrát követően Balogh Milán lőtt kapura, Bese Balázs biztosított. Azért a monori kontrákra illett figyelni, a vendégek lendületét az első ivószünet vetette vissza a 25. percben.

Aztán hat perccel később, váratlanul is meg nem is, egyenlített a Monor, pontosabban Tóth Barna.  Ráadásul legalább akkora bombagóllal, mint amilyen Hinoráé volt – igaz, kicsit közelebbről, úgy 20 méterről lőtt a kapu bal oldalába, 1-1. Sőt, a 37. percben a vezetést is megszerezhette volna a vendégcsapat, Szuhodovszki 11 méterről lőtt, Bese lábbal védett.

A 45. percig kellett várni egy újabb remek Vasas-megmozdulásra, akkor Birtalan Botond lőtt ívelt kiválóan kapura, alig ment fölé a labda a bal felső saroknál. 1-1-gyel vonultak szusszanni a játékosok.

A szünetben cserélt Kis Károly: Barczi Dávid váltotta elöl Ádám Martint, míg a Kubala Akadémia neveltje, Szilágyi Zoltán helyett a pár napja igazolt rutinos középpályás, Szatmári Lóránd állt be. Csapatunk labdatartással igyekezett elérni, hogy kézben tartsa a meccset, ami többé-kevésbé sikerült is.

Barczi Dávid egy szép csel után lőtt az 53. percben, szögletre pattant a labda, a sarokrúgás után Egerszegi Tamás lőtt kapura, de a falban elakadt a próbálkozás. Egy perccel később Pintér Dominik lopakodott fel, 18-ról megeresztette, alig ment fölé – vigyázni kellett, mennyire nyílunk ki.

Az 55. percben nem értette meg egymást a védelem (a hazaadásra lecsapott Balogh), Besének óriási bravúrra volt szüksége ahhoz, hogy megóvja a Vasas kapuját a góltól.

A 65. percben ígéretes kontrát vitt végig csapatunk, de a végén Birtalan kissé tétova volt, így odaveszett a lehetőség. Másfél perccel később Hrepka Ádám fejelt mellé-fölé, de nem volt igazán jó a helyzet, lógott rajta a védő.

A 69. percben elkezdett válaszolni egymásnak a B-közép és a főlelátó: „Hajrá!”; „Vasas” – egész jól hangzott, és mivel még volt hátra 20 perc, reménykedtünk benne, hogy valahogy begyötörjük a győztes gólt.

A 77. percben Bévárdi Zsombor állt be Birtalan Botond helyére, míg a Monorban Szabó Dominik helyett Haragos Viktor kapott 13 percet, meg még egy kicsit. A 80. percben Bozsó kapus és Hrepka Ádám fejelt össze, biztossá vált, hogy jócskán lesz hosszabbítás a végén.

A 87. percben egy szabadrúgást követően Szokol Zsolt fejelt nagyszerűen, de kipiszkálta a labdát Bozsó kapus, kár volt érte…

A 90. percben aztán már nem tudta kipiszkálni, ügyesen szereztünk labdát a középpályán, bekerült a labda a 16-oson belülre, egy sarkalás után pedig Hinora Kristóf teljesen egyedül maradt, nem hibázott, 2-1!

Nagy kő esett le ezzel alighanem minden helyszínen szurkoló Vasas-drukker, no meg a csapat tagjainak szívéről, aztán meg még egyszer, mert a 92. percben a kapufáról pattant ki egy monori szabadrúgás után a labda.

A végén tehát meglett a győzelem, három ponttal kezdte a bajnokságot a Vasas FC.

Kis Károly, a Vasas vezetőedzője:

„Szeretnék gratulálni az edzőkollégámnak, jól felkészítette a csapatát. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, de ehhez hozzá kell majd szoknunk ebben a bajnokságban. Nagyon meg kell majd szenvedni a győzelmekért. 60 percig nem játszottunk jól, a hajrában már több szép akciót vezettünk, de sok helyzetet ekkor sem tudtunk kidolgozni. Többször a védelem mögé kerültünk, de körülményesek voltunk a támadózónában. Az első mérkőzés mindig nehéz, egy nagyon mozgékony csapat játszott ellenünk. Nagyon sok tennivalónk lesz, mert meg kell hálálnunk hétről hétre azt a szurkolást, amit ma is kaptunk.  Többet kell majd nyújtanunk, ma a szurkolók segítettek ki minket azzal, hogy töretlenül biztattak bennünket. Voltak a mérkőzésnek olyan periódusai, ami részünkről nem elfogadható.”

Horváth Dávid, a Monor vezetőedzője:

„Újonc csapatként egy tanulási folyamat kezdetén vagyunk. Az első lépés rendben volt, az eredményt kivéve. Minden mérkőzésre úgy készítem fel a csapatot, hogy nyerni szeretnék. Fájó az utolsó percekben gólt kapni, de a játékosoktól nagyon jó teljesítményt kaptam, ami biztató a jövőre nézve.”

További eredmények:

Vác-Budafok 2-1
Balmazújváros-Dorog 0-1
Győri ETO-Budaörs 0-1
Tiszakécske-Soroksár 0-4
Békéscsaba-Mosonmagyaróvár 3-1
Siófok-Zalaegerszeg 2-3
Csákvár-Cegléd 3-3
Kaposvár-Gyirmót 0-2
Nyíregyháza-Kazincbarcika 1-0


Hirdetések