Dobos Sándor, 2018.07.23. | Vízilabda

Kicserélődött játékoskerettel kezdte meg a felkészülést vízilabdacsapatunk a Császár-Komjádi Uszodában hétfőn délelőtt.

Az időjárás az őszt idézte július negyedik hétfőjén, a srácoknak ezzel együtt szerencséje volt, mert a hétfő délelőtti zivatar éppen abbamaradt, így 11-kor a „Csaszi” nyitott medencéjébe „csupán” egy kicsit hűvöskés időben kellett fejest ugrani. (Egyetlen hiányzó volt az első edzésen, Takács Bálint igazoltan volt távol, a vezetőedző engedélyével.) Az esővel nem kellett tehát megküzdeni a fiúknak, akik az első héten csak délelőtt edzenek majd vízben – alapvetően az úszásközpontúságot szem előtt tartva (előtte azért a konditeremben is jelenésük van).

Földi László tizenötödik alkalommal vágott bele a nyári felkészülésbe a Vasas kispadján, segítője, Bóbis Máté viszont először, hiszen az aktív OB I-es pályafutását befejezvén lett a csapat másodedzője.

„Na, milyen volt az első nap?” – ezt Hőna Dávid, együttesünk rutinos bekkje kérdezte tőle az edzés végén, de túl sok minden még nem történt az első „matinéfoglalkozáson”, így a kérdésnek is inkább baráti jellege volt.

Vannak, akik már rutinos „rókaként” kezdtek hétfőn, Jónás György például lassan jubilál, már ami a vasasos idényeket illeti.

„Ez már a nyolcadik szezonkezdetem, ha jól számolom, volt egy kis szünet is, amikor Franciaországban játszottam. Sok minden hasonló, mint korábban, de azért annyiban más, hogy most hat új játékos érkezett, Kristóf szerepe is meghatározóbb lesz, azért nem szokott lenni ekkora változás a csapatban. Biztos egy kicsit több időbe telik majd összeszokni, de minden a megszokott kerékvágásban megy majd. Szeretnénk a nyolc közé kerülni, ennek rendelünk alá mindent” – fogalmazott a VasasPlaket első számú kapusa.

Hegedüs Gábor a legrutinosabb játékos az érkezők között, beszélgetésünk alkalmával elárulta, nem volt tisztában, hogy is zajlik majd az első heti munka, de nagyon örül neki, hogy a nyitott medencében tartja a stáb az edzéseket, hiszen a nyári időben ez nagy pluszt adott a munkának.

„A legfontosabb most az lesz, hogy az alapokat Lacitól megkapjuk, aztán szép lassan megpróbáljuk majd a taktikai dolgokat felépíteni. Nagyon fiatal társaságról van szó, kicsit furcsa is, hogy én vagyok a legöregebb, de szerintem pont ezért van bennünk nagy potenciál a folyamatos fejlődésre. Ha jó kohéziót alkotunk, és küzdünk majd egymásért, akkor a Laci által kidolgozott taktikai repertoárt is tudjuk majd érvényesíteni a szezonban” – mondta az első edzést követően az OSC-től érkező játékos.

Halek Márton is új érkező, a kétszeres Universiade-győztes pólós tartalmas nyárelő után kezdte el az edzéseket.

„Pozitív gondolatokkal érkeztem az első edzésre, vártam már, hogy elkezdjük. Hosszú volt a szünet, voltak benne edzések, pihentem, de az iskolában is voltak kötelezettségek. Kezdésnek kellemes délelőtti edzés volt egy szárazföldi edzéssel egybekötve. Laci sok felkészítést levezénylett már, biztosan tudja, hogy mi kell a játékosoknak. Mi is túlvagyunk már pár alapozáson, így sok meglepetés nem érhet minket. Jónak tűnik a program, fokozatosan keményednek majd az edzések, megfelelő állapotban érkezünk majd el a bajnokság kezdetére” – jegyezte meg a Miskolcról érkező Halek Márton.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

A VasasPlaket 2018/19-es szezonjának felnőttkerete:

Jónás György, Dévai Kristóf – kapusok

Bencz Rolf, Halek Márton, Hegedüs Gábor, Hőna Dávid, Major Martin, Mátyók Norbert, Miklós Levente, Sélley-Rauscher Domonkos, Simon Henrik, Szabó Bence, Takács Bálint, Vogel Simon

(A felnőttkerettel készül majd Hajdu Attila és a szezon második felétől Ladányi Ákos is.)

Vezetőedző: Földi László
Másodedző: Bóbis Máté


Hirdetések