Dobos Sándor, 2018.06.08. | Kajak-kenu

Jól kezdődött a Vasas versenyzője számára a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokság.

Az előfutamokkal elkezdődött az idei kontinensviadal a kajak-kenusok számára, a Vasas SC-t ezúttal egy versenyző képviseli, Takács Tamara személyében, aki 1000 és 5000 méteren egyéniben indul.

Péntek délelőtt Tamara az első előfutamban indult, és rögtön meg is nyerte azt, így azonnal a szombati döntőbe jutott. Öt másodperccel előzte meg a második finn Malinent és a belorusz Bandarenkát. A másik előfutam erősebb volt, azt a svéd Johansson nyerte a német Krankemann és a cseh Koziskova előtt, mindhárom jobb időt mentek Tamaránál, aki így a negyedik helyen jutott a döntőbe.

A belgrádi Eb egyébként az Ada tavon zajlik, méghozzá mediterrán hőségben, hasonlóan az otthoni időjáráshoz, itt is nagyon meleg van, de ennél zavaróbb tényező, hogy sok a hínár a vízben, így Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint ez okozhat még irreális végeredményeket.

Tamara egyébként a tavalyi Európa-bajnokságon 500-on indult, meg is nyerte azt a számot, emellett a négyes tagja volt. Most Kozák Danuta visszatérésével még erősebb lett a női mezőny, ő nyerte az egyéni királykategória magyarországi válogatóját, és a négyesben is ő van ott – mellesleg Belgrádban is mindkét számon jól teljesített és döntős.

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint igen jó esély van arra, hogy szombaton és vasárnap is érmet nyerjen a Vasas versenyzője az Európa-bajnokságon. Az 1000 méter döntője szombaton 10 óra 30 perckor kezdődik.

Az Európa-bajnokság össze eredménye között itt lehet csemegézni.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések