Dobos Sándor, 2018.06.04. | Jégkorong

A Vasas SC támogatása mellett Szuper Levente és Ladányi Balázs kulcsszerepet vállalnak a felnőtt gárda jövőbeni működtetésében.

Nagy várakozás övezte a múlt heti ligaülést, amelyen a jégkorong ERSTE Liga csapatainak képviselői a többi közt arról is döntöttek, hogy elindulhat-e a Vasas felnőttcsapata a legmagasabb osztályban.

Nos, az ellenfelektől zöldlámpát kaptunk, így – bár egy elnökségi határozat még szükséges hozzá – kijelenthető, hogy a 2018/19-es évadban az Erste Ligában szurkolhatunk a piros-kékeknek.

Markovits László klubelnök a következőket mondta el a hír kapcsán honlapunknak:

„Hosszú évek óta lelkiismeretesen zajlik a jégkorong-utánpótlás építése a Vasasban, jelenleg több mint háromszázan űzik a sportágat a Jégcentrumban. A Szuper Levente által vezetett stáb munkájának köszönhetően a miénk az egyik legsikeresebb műhely Magyarországon. A háttérben ehhez több szereplő erőfeszítése is kellett: időrendben haladva elsőként feltétlenül a Baljer-családnak szeretnék köszönetet mondani, akik nélkül biztosan nem tartanánk itt, hiszen a Budapest Stars fémjelezte időszak óta folyamatosan, főszerepet vállalva segítették a munkánkat, és egy olyan létesítményt bocsátottak akkor a rendelkezésünkre, amely lehetővé tette a Vasas jégkorong indulását, majd a mai napig a folyamatos fejlődését. A létesítményháttér kapcsán kulcsmomentum volt az is, hogy a kormány támogatásával állami tulajdonba, illetve anyaegyesületi vagyonkezelésbe kerül a Jégcentrum. A fentiek együttesen eredményezik, hogy több éves előkészítés után most eljöhetett az a pillanat, amikor Szuper Levente és Ladányi Balázs többségi tulajdonlása mellett újraindíthatjuk felnőttcsapatunkat.”

Szuper Levente szakosztály-igazgató az elmúlt hetekben, hónapokban a korábbiaknál is intenzívebben dolgozott azért, hogy a Vasas-jégkorongot befogadja az Erste Liga, természetes tehát, hogy nagyon örül a liga döntésének:

„Egy öt éve elkezdődött közös munka eredménye az, hogy a liga most befogadott minket. Markovits László elnök úrral és stábjával, anyaegyesületünk minden tagjával, szakosztályunk edzőivel és dolgozóival, a szülői közösséggel, a Vasas-drukkerekkel, Török Ottóval és a Vasas Jégcentrum munkatársaival, a Baljer-családdal és persze játékosainkkal közösen lépünk most egy újabb szintet. Mindenünk megvan ahhoz, hogy stabil tagjai legyünk a Ligának, első osztályú csarnokunk, kiváló utánpótlás-bázisunk, remek edzői stábunk, és nagy örömünkre új támogatók is mellénk álltak. Örülünk, hogy visszatér a felnőtthoki a Vasas Jégcentrumba, ezzel újabb utánpótlás-játékosok maradnak a jégkorong mellett, illetve tovább bővülhet a sportág bázisa. Közönségcentrikus programot indítunk, olyan élményben szeretnénk részesíteni a Vasas-meccsekre járó közönséget és a támogatói csoportunkat, melynek maga a jégkorong-mérkőzés csak egy része. Még június folyamán tartunk egy sajtótájékoztatót, amelyen vázoljuk a szakmai koncepciónkat, a tulajdonosi struktúrát, a játékoskerettel kapcsolatos terveinket, és bemutatjuk azokat partnereket is, akikkel nekivágunk az Erste Ligának.”


Hirdetések