Dobos Sándor, 2018.06.02. | Kosárlabda

A mérkőzés végén befújt személyi hiba, és az abból következő dobás döntötte el a bajnoki cím sorsát az NB I/B Piros csoportjában. A Vasas Akadémia ezüstérmet szerzett, és kiválóan fejlődött az év során.

NB I/B Piros csoport, döntő, 3. mérkőzés:

Tehetséges Fiatalok – Vasas Akadémia 67-66 (17-23, 16-18, 16-15, 18-10)
Sport 11, vezette: Tőzsér, Söjtöry, Jakab

TF: Szobi 11/9, Beák 14/6, Kerkai 11/3, Buzás 14/3, Filipovic 13. Csere: Csabák 2, Adegbite 2. Vezetőedző: Memir Mehmedovic

Vasas: Boros 17/6, Katona 13/9, Kiss B. 4, Moravcsik 7, Völgyi 11. Csere: Kozma, Sólyom 8, Kovács B., Csík Richárd, Andrássy 6. Edző: Lekli József. Vezetőedző: Faragó Péter

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-1 a Tehetséges Fiatalok javára.

Végig a Vasas Akadémia vezetett a mérkőzésen, egészen az utolsó pillanatokig. A döntő harmadik felvonására tiszta lappal érkeztek a csapatok, bár a Vasas talán egy kicsit lendületesebben, hiszen az első, sima döntő után kiharcolt szintén sima, tudatos játék mentén kialakított egyenlítés lélektani előnyt jelenthetett.

Az előző meccsen 27 pontot szerző Boros Márkon az egész meccsen lehetett látni, mennyire feldobta őt az egalizálás, most is remekelt.

Az első félidő után 6, a nagyszünetben 8 pont volt a különbség, ami aztán tovább nőtt, annak ellenére, hogy a kritikus harmadik negyedet megint elvesztettük, egy ponttal. De 53-43-nál már tíz ponttal tartottunk előrébb a riválisnál, ahol Stefan Filipovic megint elég korán összeszedte a negyedik hibáját.

A zárónegyed elején 58-49-re vezetett a Vasas Akadémia, és tényleg jól haladt a bajnoki cím felé, annak ellenére, hogy még sok idő volt hátra.

Aztán a végén, amikor karnyújtásnyira volt a nagy bravúr, a bajnoki cím megszerzése, végül kicsúszott a kezünkből a dicsőség. Elfogyott az előny, pedig egy ideig akadtak válaszok. 60-56-nál Katona Róbert dobott triplát, de a negyedik negyed zárópillanatai nagyon nem jól sikerültek.

Néhány, számára kedvező körülmény miatt is vette át Beák Gábor duplájával a vezetést a TF csapata az utolsó pillanatokban (66-65), de Kiss Barnabás kiharcolt egy faultot nem sokkal a vége előtt, és mivel az egyik büntetőt bedobta, 66-66-ra állt a mérkőzés.

Nem egészen 3 másodperce maradt a Tehetséges Fiataloknak felhozni a labdát és valamit kezdeni vele, ez így is történt, majd a mérkőzés lejártának pillanatában Beák dobta rá, a labda lejött, de az egyik játékvezető befújta a faultot.

Egészen súlyos, lélekölő, és igazságtalan ítélet két olyan csapat esetében, amely a pályán szerette volna eldönteni a győztes személyét, mindenfajta plusz segítség nélkül. Nehezen viselte el a talán valóban nem túl elegáns döntést a Vasas szakvezetése, Faragó Péter vezetőedzőnek el kellett hagynia a csarnok játékterét. Egyöntetű vélemény volt a helyszínen, hogy a döntőnek nem így kellett volna eldőlnie.

Mindkét csapat megérdemelte volna a hosszabbítást, de valaki nem így gondolta.

Beák bedobta, az egyiket, az is elég volt a TF-nek, ők lettek a bajnokok.

A mieink leforrázva, de büszkén, könnyek között vették tudomásul azt, amit elég nehéz tudomásul venni.

A közönség vastapsa persze segített, 67-66 a Tehetséges Fiataloknak, a bajnokságot ezüstérmesként zárja a Vasas Akadémia.

Összességében hatalmas bravúr!


Hirdetések