Jenkei Dániel, 2018.05.31. | Klub

Bujdosó Ágota Életműdíjat, Dr. Steinmetz Ádám Aranygyűrűt kapott, Szatmári András pedig a klub Örökös Bajnoka lett, de sokan mások is elismerésben részesültek.

2018. május 31-én az óbudai Aquincum Hotelben tartotta éves közgyűlését a Vasas Sport Club.

Markovits László klubelnök köszöntőjében értékelte a mögöttünk hagyott esztendőt, amely az egyéni sportágak, illetve az utánpótlás eredmények terén ezúttal is remekül sikerült.

A klubelnök a felnőtt csapatsportágak szereplésével már nem volt ilyen elégedett, ahogy elmondta, itt még nem találtak megoldást arra, hogy felvegyék a versenyt a komolyabb anyagi lehetőségekkel bíró riválisokkal.

Infrastruktúra-fejlesztések terén viszont a klub valamennyi létesítményéhez és sportágához kötődően komoly előrelépés várható a következő években, hála a kormányzati támogatásoknak, történelmi lehetőséget kapott az egyesület.

A résztvevők ezután megemlékeztek a Vasas család elmúlt egy évben elhunyt tagjairól, majd a 24 vasasos sportág, valamint a Vasas Szurkolói Klub küldöttei elfogadták a Vasas SC éves beszámolóját.


A hagyományoknak megfelelően a Vasas SC az éves közgyűlésen adta át díjat és kitüntetéseit, így az Örökös Bajnok, az Örökös Tag, az Aranygyűrű és az Életműdíjakat, valamint a Vasas Támogatásáért Díjat és a Breyer Zoltán Szurkolói Díjat. Összesen húszan részesültek elismerésben.

A Vasas Örökös bajnoka lett Szatmári András kardvívó, aki 2017-ben 27 év után nyert egyéni világbajnoki címet a magyar kardvívásnak, mellette megnyerte az Universiadét, illetve magyar bajnok lett.

Ugyanebben az elismerésben részesült Wöller Gergő kétszeres Eb-bronzérmes birkózó, aki összesen 11 egyéni magyar bajnoki címet szerzett a Vasas színeiben, pályafutása befejezése óta pedig edzőként segíti a klub utánpótlás-nevelő munkáját – és néha még versenyzőként is szőnyegre lép.

A Vasas SC Örökös tagja lett Pénzes László, aki a Vasas Szakszervezeten keresztül több mint 60 éve kötődik a klubhoz, Bolla Judit, a klub Fáy utcai központjának könyvelő munkatársa, Markovits László klubelnök csapatának egyik oszlopos tagja, Kőnig Gábor, röplabda-szakosztályunk eredményes utánpótlás-edzője, aki ebben az évben a felnőttcsapat irányításában is részt vett a szezon végén, Előd János, a Vasas röplabda-szakosztályának korábbi munkatársa és Haga József, a klub korábbi labdarúgója, majd gépkocsivezetője, akinek szíve közel 50 éve dobog a Vasasért.

A Vasas Aranygyűrűjét kapta az aktív OB I-es játéktól visszavonuló, olimpiai bajnok, vb-ezüstérmes, Eb-ezüst- és bronzérmes vízilabdázó, dr. Steinmetz Ádám, a Vasasban közel 20 éve dolgozó, a párbajtőr szakágat 2004 szeptembere óta felépítő és azt rendkívül eredményesen irányító tréner, Halla Péter, Süllős Gyula, a Vasas ökölvívó-szakosztályának kiemelt támogatója, a Vasas SC elnökségi tagja, Ihászné Hajós Mária és Mihálykáné Samus Ilona, a klub korábbi sokszoros bajnok, nemzetközileg is kiemelkedő eredményeket elérő kézilabdázói, Vidáts Csaba olimpiai ezüstérmes, Közép-Európa Kupa-győztes, illetve Zombori Sándor 26-szoros válogatott, magyar bajnok és kupagyőztes labdarúgók.

A legrangosabb elismerésben, az Életműdíjban hárman részesültek.

Dr. Török László előbb a tenisz szakosztályunk vezetőségi tagjaként, majd a klub társadalmi elnökeként és megbízott társadalmi elnökeként szolgálta a Vasas SC-t, amelyhez máig hű maradt – az Életműdíjat a klubért tett sokrétű szolgálataiért kapta.

Jelitai Vilmosné a Vasas Természetbarát Szakosztályának tagja 1969 óta, az évente megrendezett Vasas Teljesítménytúra vezetője, 1994 óta a szakosztály gazdasági ügyintézője. A klubért vállalt közel félévszázados munkájáért részesült az elismerésben.

Bujdosó Ágota a Vasas első válogatott kézilabdázója volt, 1957 óta vallja magát vasasosnak, annak ellenére, hogy akkor még az Angyalföldi Sportiskola keretén belül kézilabdázott. 1972 és 1978 között sorozatban hétszer volt magyar bajnok, kétszeres világbajnoki bronzérmes, 1976-ban olimpiai bronzérmes, 168-szoros válogatott kézilabdázó, aki kivételes sportpályafutásáért és klubhűségéért kapta az Életműdíjat.

A közgyűlésen további két díjat is kiosztottak, a Vasas Támogatásáért Díjban Budapest Főváros Önkormányzata részesült (a díjat Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes vette át), míg a Breyer Zoltán Szurkolói Díjat Ténai József kapta.
 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések