Dobos Sándor, 2018.05.30. | Kosárlabda

Remek mérkőzésen vágott vissza ellenfelének a Vasas Akadémia csapata a bajnoki fináléban, így harmadik meccsre mentette a párharcot!

NB I/B Piros csoport, döntő, 2. mérkőzés:

Vasas Akadémia – Tehetséges Fiatalok BP 69-61 (16-17, 14-17, 17-9, 22-18)
Sport11 csarnok, 400 néző, vezette:
Papp P., Minár, Nagy V.

Vasas Akadémia: Völgyi 4, Boros 27/3, Katona R. 9/3, Moravcsik 5, Kiss B. 4. Csere: Kozma 6/6, Steier B., Barócsi, Sólyom 5/3, Andrássy 8/3, Kovács B. Edző: Lekli József. Vezetőedző: Faragó Péter

TF: Szobi 6, Kerkai 12/6, Beák 14/9, Buzás 13/9, Filipovic 4. Csere: Csabák, Adegbite. Vezetőedző: Memir Mehmedovic

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-1.

„Azért játszottunk, hogy életben tartsuk a szezonunkat” – fogalmazott a végül 27 pontig jutó, a szerdai mérkőzésen remekül játszó Boros Márk a mérkőzést követően. Mi mást is jelent ez, mint azt, hogy a csapat a döntőbe kerüléssel sem elégedett meg, ami nem győzzük hangsúlyozni, önmagában is hatalmas bravúr volt. Szóval ez a szezon nagyon is élt, óriásit fejlődött a társaság ősz után, így bármi is legyen a vége, büszkék lehetnek magukra a fiúk.

Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője azt mondta az első döntőmérkőzés után, hogy nagyon helyben hagyta a csapatot a TF, de megpróbálnak harmadszor is fordítani 0-1-ről, ahogyan tették azt a Nyíregyháza, majd a Veszprém ellen.


Boros Márk remekelt a meccsen (Fotók: Vasas Attila)

Nagy érdeklődés övezte a döntő második felvonását is, sokan voltak a Sport11-ben, a nézők között felfedeztük Báder Márton korábbi válogatott centerünket vagy éppen Forray Gábort, a Kecskemét vezetőedzőjét. És sok lelkes fiatalt is, valamint a Vasas szurkolói csoportjának néhány tagját, akik úgy gondolták, kosármeccsre is kilátogatnak ebben a szezonban.

Jól tették, hogy ezt a szerdai programot választották maguknak, mert egy igen izgalmas, taktikai és fizikai csatát láthattak, amelynek végén a Vasas került ki győztesen. Több oka is volt ennek: egyrészt sokkal koncentráltabb volt csapatunk, mint az első mérkőzésen, megpróbálta az ellenfél lassú játékát gyorsítani és ellensúlyozni, illetve akadt extra egyéni teljesítmény is a csapatban a már említett Boros Márk révén.

No, és az a kritikus harmadik negyed is remekül sikerült. Olyannyira, hogy a szakasz végén sikerült két olyan triplát is szerezni, amely kicsit megingatta a TF-et. Sőt, a negyedik negyed elején folytatódott ez a lendület, így 12 pontos különbség alakult ki. Nem ez látszott akkor, amikor a meccs elején 11-4-re elhúztak a Tehetséges Fiatalok, majd amikor a második negyedben két triplát beszórva 27-18-ra vezettek – a nagyszünetben viszont már csak négy ponttal (30-34).

40-43 után jött aztán az említett fordulat, a harmadik negyed végén, negyedik negyed elején, Kozma Norbert, majd Andrássy Géza és Boros Márk dobott triplát, így 55-43-nál alakult ki a már megnyugtatónak ható részeredmény.

Csak hát még hátravolt majdnem 8 perc, és ez idő alatt azért a TF is meg-megvillant. Végül 66-61-nél nem tudott bevinni egy-két fontos kosarat, így tartottuk az előnyt, sőt, a végén még növeltük is.

1-1 a döntőben, szombaton 18:30-tól jön a minden eldöntő mérkőzés.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések