Dobos Sándor, 2018.05.29. | Vízilabda

A Market-Vasas ifjúsági, serdülő és gyermekcsapata Debrecenben zárta az évet. Jövőre összességében jobb teljesítményben bízunk.

Két fordulót is rendeztek az elmúlt héten, de csak a Vasas és az Eger csapatának, a tavasz elejei hóvihar miatt ugyanis elhalasztották az akkori találkozóinkat, most pótoltuk ezeket. Vasárnap aztán már az utolsó kört rendezték, akkor Debrecenbe utaztak a fiúk. Összegzés.

Országos Ifjúsági Bajnokság, 19. forduló, pótolt mérkőzés:

ZF-Eger – Market-Vasas 17-7 (5-2, 3-1, 5-1, 4-3)
Gólszerzők:
Magyar M. 4, Melegh 4, Tamir 3, Korózs 2, Kürti, Rozsnyay, Szőke, Darmos, illetve Makszim 2, Fótos 2, Trombitás, Krisán, Farkas R.

Plézer János vezetőedző:

„Sajnos, nem voltunk egy súlycsoportban, ezt kár lenne tagadni. Az Eger Final Fourt játszik, és ez nem véletlen, ezen az egy mérkőzésen is látszott, miért jutottak oda, amihez egyébként gratulálok, egyben sok sikert kívánok nekik a hétvégi négyes döntőben. Azokon a játékosaimon, akik három bajnokságban is szerepeltek idén, láttam egy kis mentális fáradtságot, ez is közrejátszhatott az eredményben.”

26. forduló:

Debreceni VSE – Market-Vasas 10-8 (3-2, 4-2, 1-2, 2-2)
Gólszerzők:
Zsilák 2, Soós 2, Macsi M. 2, Nagypál, Fekete G., Dienes, Kardos, illetve Trombitás 2, Makszim 2, Hajdu A., Hajdu L., Landherr, Csémy

Plézer János vezetőedző:

„Saját magunkért játszottunk Debrecenben, hiszen se előre, se hátra nem mozdulhattunk már a táblázaton. Helyenként jól játszottunk, támadásban viszont talán néha kapkodtunk. De jobb volt a játék kép, mint Egerben, ez nem kérdés. Azt sajnálom, hogy nem tudtunk győzelemmel búcsúzni azoktól a játékosoktól, akik most elköszönnek, mert kiöregedtek az ifi korosztályból. Korosztályváltás következik, biztos vagyok benne, hogy szép eredményeket érnek majd el a fiúk a későbbiekben. Köszönöm a játékosoknak az évet, lesz még két OB I/B-s meccsünk, aztán vége a szezonnak. Jó pihenést kívánok mindenkinek.”

Csapatunk a 8. helyen zárt a bajnokságban, a négyes döntőbe a BVSC, a KSI, az UVSE és az Eger jutott.

Országos Serdülő Bajnokság, 19. forduló, pótolt mérkőzés:

ZF-Eger – Market-Vasas 3-10 (1-3, 1-2, 1-4, 0-1)
Gólszerzők:
Szőke Á., Szőke D., Podlovics, illetve Krisán 5, Landherr 2, Magyar B. 2, Tóth T.

Godova Gábor vezetőedző:

„Ősszel az Eger ellen játszottunk a legjobban, és most is remekeltünk. Ez azt jelenti, hogy vagy fekszik nekünk az Eger stílusa vagy megint ellenük jött ki a legjobban a lépés. Szerettünk volna ismét jól játszani, és ez sikerült, csodálatos védekezés, remek kapusteljesítmény és nagyszerű támadójáték jellemezte a csapatomat, nagyon örültem a győzelemnek, de főleg a mutatott játéknak.”

26. forduló:

Debreceni VSE – Market-Vasas 10-7 (5-1, 1-1, 3-4, 1-1)
Gólszerzők
: Farkas M. 3, Oltean 2, Farkas Á. 2, Kardos, Krasznai, Szalatyán, illetve Záveczki 2, Csémy 2, Tóth T., Vadovics L., Török

Godova Gábor vezetőedző:

„Három ok miatt nem tudtuk megnyerni a mérkőzést. Az egyik tőlünk független tényező: tíz perccel az ifimeccs után kezdődött a mi mérkőzésünk, és most úgy alakult, hogy kilencen is szerepeltek az ifiknél. Nagyon fáradtan érkeztek tehát a mérkőzésbe, ráadásul addigra megtudtuk, hogy a Honvéd megverte 5 góllal a Ferencvárost, így már nem tudtunk előrébb lépni a tabellán. Fásultak voltunk, ez volt a második ok, a harmadik pedig az, hogy elég gyengén játszottunk, ennek megfelelően. A bajnokság kezdetén a 6-8. hely megszerzését találtam reálisnak, ha végig a legjobb formánkban játszunk, sikerülhetett volna a 6. hely is, de az eredmény ezzel együtt reális.”

Csapatunk a 7. helyen végzett a bajnokságban. A négyes döntőbe az UVSE, a BVSC, a KSI és a Ferencváros jutott.

Országos Gyermek Bajnokság, 19. forduló, pótolt mérkőzés:

ZF-Eger – Market-Vasas 13-9 (4-2, 3-2, 1-2, 5-3)
Gólszerzők:
Gólya 5, Lőrincz 4, Hajdu B., Kovács L., Biros S., Krizsai, illetve Gémesi 4, Pázmándi 3, Hajnal, Sipos

Monostori Attila vezetőedző:

„A gyerekek iskolában voltak délelőtt, onnan mentünk a meccsre, a hétközi fordulók nem jöttek ki jól ebben a szezonban. Az elején könnyű gólokat ajándékoztunk az Egernek, főleg megúszások után. Aztán feljöttünk, de elfáradtunk a nagy igyekezetben, így a végén megint könnyű gólokat kaptunk.”

26. forduló:

Debreceni VSE – Market-Vasas 20-19 (4-5, 0-3, 3-2, 7-4, 5 méteresekkel: 6-5)
Gólszerzők (a büntetőkkel együtt):
Barta 5, Nagy N. 5, Mercs 3, Tőzsér 3, Kis 2, Balogh, Vigh, illetve Pázmándi 5, Sipos 5, Bárczi 3, Sipőcz 2, Gábor 2, Szeibert, Hajnal

Monostori Attila vezetőedző:

„Érdekes meccs volt, kezdjük azzal, hogy két meghatározó kezdőjátékosunk hiányzott a csapatból. Egyikőjük beteg volt, a másik játékosom pedig vizsgázott vasárnap, ez azért behatárolta a lehetőségeket. Ennek ellenére szépen mentünk, vezettünk is, és mivel a tabellán már nem változott a helyezésünk, mindenkinek lehetőséget adtam. Sajnos, zónából nagyon sok gólt kaptunk aztán, pedig ez a fajta védekezés elég jól ment ebben a bajnokságban. Emiatt jött fel a Debrecen, az 5 méteresek pedig már igazából egy kicsit a szerencsén is múlnak.”

Csapatunk a 9. helyen végzett a bajnokságban, amelyet a KSI nyert meg az UVSE és a BVSC előtt.

Az OB I/B-ben:

Vasas SC – Swietelsky Békéscsaba 8-9 (0-1, 2-1, 3-3, 3-4)
Gólszerzők:
Hajdu L. 4, Fazekas G. 3, Ladányi Á., illetve Páll 3, Ajtai 3, Józsa, Major, Tifrea

Plézer János vezetőedző:

„Nagyon sajnálom ezt a meccset. Vezettünk 5-2-re, majd 7-5-re is, igazából mi rontottuk el. Két másodperccel a vége előtt kaptunk ki, amiért magunkat okolhatjuk. Nem szabad másra mutogatni, magunkban kell keresni a hibát.”


Hirdetések