Jenkei Dániel, 2018.05.28. | Vívás

Szász-Kovács Emese megnyerte a kolumbiai Gran Prix-versenyt.

 

Szász-Kovács Emese túlzás nélkül a világ másik felén, a kolumbiai Calíban folytatta a versenyzést hétvégén, ennek megfelelően a 98 indulót felvonultató női párbajtőr GP-verseny végkifejletére a hétfő hajnali órákig kellett várni.

Nos, megérte, hiszen olimpiai bajnokunk szinte tökéletes napot zárt: a főtáblán elsőként az ukrán Bezurát győzte le három tussal (15-12), majd a legjobb harminckettő között a nap legizgalmasabb asszója következett. A koreai Li-vel a vívóidő lejárta után 13-12-re álltak, és nagy örömünkre Emese oldalán volt a 13-as szám, így készühetett a folytatásra.

Az amerikai Nixon, majd az olasz Ferrari sem jelentett akadályt, így az érem biztossá vált, az újabb olasz, Isola 15-10-es legyőzésével pedig az is, hogy Szász-Kovács az első két hely valamelyikén végez.

Emese esetében rengetegszer az elődöntő szokta a lélektani határt jelenteni, így most a döntőbe jutás miatt bizakodhattunk a további szép folytatásban: így is lett, hiszen a fináléban az amerikai Courtney Hurleyt legyőzve ő lett Calí úrnője.

Úgy tűnik, a két évvel ezelőtti olimpia után ismét ott van a csúcson, ami a közelgő világversenyek szempontjából nagyon biztató.
 


Hirdetések