Dobos Sándor, 2018.05.26. | Kosárlabda

Elveszítette a Vasas Akadémia a Tehetséges Fiatalok csapata elleni finálé első mérkőzését az NB I/B Piros csoportjában, szombaton. Szerdán lehet javítani.

NB I/B Piros csoport, döntő, 1. mérkőzés:

Tehetséges Fiatalok – Vasas Akadémia 75-62

TF: Szobi 22, Búzás 12/6, Filipovic 4, Kerkai 15/3, Beák 16/3. Csere: Csabák 6, Adegbite. Vezetőedző: Memir Mehmedovic

Vasas: Moravcsik 8/3, Katona 8/6, Völgyi 8, Kiss B. 6, Boros 11. Csere: Barócsi 4, Bencsik 2, Kozma, Kovács B. 4, Steier, Andrássy 11, Sólyom. Edző: Lekli József. Vezetőedző: Faragó Péter

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a Tehetséges Fiatalok javára.

Mondhatni, a legrosszabb pillanatban maradt el tudásától a legjobban a Vasas Akadémia csapata, de semmiképp sem szeretnénk ezzel a megfogalmazással egyben éles kritikával is illetni a fiúkat. Az ugyanis, hogy a Vasas az alapszakaszban bemutatott páratlan sorozat, majd a rájátszásba jutás mellett még két kört tudott menni a Nyíregyháza és a Veszprém kiverésével a playoffban, önmagában megsüvegelendő teljesítmény, a döntő már csak hab a tortán.

Persze, evés közben jön meg az étvágy, és sportemberekről van szó, mi más is lehetne a cél a végén, mint a döntő megnyerése, a hab tetejére rátenni a cseresznyét vagy ha úgy tetszik, a csúcsdíszt.

Lényegében telt ház várta a csapatokat a Sport11-ben, nagyon sokan voltak kíváncsiak a döntőre, a helyszín egyébként mindkét fél otthona volt ebben a szezonban. Az alapszakaszban a Tehetséges Fiatalok kétszer is legyőzte a Vasast, és szombat estére eldőlt, hogy a harmadik randevú végén is Memir Mehmedovic együttese örülhetett (érdekesség, hogy mindössze két cserejátékos állt még be a hazaiak részéről a találkozón).


Fotók: Vasas Attila

Ahogyan Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője fogalmazott a mérkőzés végén: alaposan elkalapálták a mieinket, akik ezúttal nem tudták megvalósítani azt, amit elterveztek a meccs előtt. A szakember szerint igazából szinte semmit sem sikerült véghez vinni, függetlenül attól, hogy a mérkőzés elején még nem volt nagy a különbség a két gárda között.

Elhúzott viszont aztán a TF, 10 pont fölé emelkedett a különbség, de 47-44-nél megcsillant a felzárkózás lehetősége. Ez azonban szinte egy perc alatt szertefoszlott, amiben nagy szerepe volt a TF lélekromboló triplájának.

Na, ezekből volt még a negyedik negyedben is (gyakorlatilag csak erre a szakaszra tartogatták a trojkákat), így ezúttal – ez egyáltalán nem volt jellemző a mieinkre ebben a szezonban – nem nagyon volt benne a meccs véghajrájában a fordítás lehetősége.

Most meg kellett hajolni az ellenfél előtt, de a döntő második mérkőzésén lehet javítani. A finálé egyébként az egyik fél második győzelméig tart.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések