2008.01.26. | Kézilabda
Szombat este a bajnoki címvédőt fogadták kézilabdázóink a Fáy utcában, az első félidőben fantasztikusan játszottunk, de a második félidő már nem úgy sikerült, ahogy vártuk, így simán győzött a Ferencváros.

Uniqa-Vasas - Budapest Bank-FTC 26:39 (19:18)
Fáy utca, 1000 néző
Vezette: Bóna, Miskei 

Vasas: Guiu - Sterbik, Nagy K. 8, Kupricsenková 3, Gaál 1, Pollaková 7, Balog B. 6 (3). Cs: Tóth Zs. (kapus), Szalontai 1, Kolos, Ferencz, Szeberényi.
Edző: Papp György

FTC: Pastrovics - Kovacsicz 1, Szamoránsky P. 4, Uhraková 9 (3), Zácsik 8, Szamoránsky A. 2, Szucsánszki 9. Cs: Haris (kapus), Soós 2, Ilyés 2, Szabó E. 1, Kocsis 1, Dajka.
Edző: Zsiga Gyula

Az eredmény alakulása. 12. p.: 4-7. 19. p.: 11-10. 36. p.: 19-22. 45. p.: 23-30. 51. p.: 23-33
Kiállítások: 2, ill. 6 perc
Hétméteresek: 6/2, ill. 3/3

Teltház és elsősorban a népes vendég tábornak köszönhetően, remek hangulat várta a csapatokat a csarnokban. 
Az első percekben kicsit megszeppenten játszottunk, így a Fradi gyorsan kétgólos előnybe került. A folytatásban sikerült felvenni a játék ritmusát, a védekezésünk megszilárdult és főleg Balognak köszönhetően már a gólok is jöttek. Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok és folyamatosan potyogtak a gólok. A 15. perc táján azonban a vendégek többször is hibáztak, ezt pedig sikerült kihasználnunk és Kupricenkova, valamint Nagy góljaival egyenlítettünk, majd Pollakova két villanásával máris mi vezettünk 13-11-re. Ezek a gólok láthatóan nagy lökést adtak a csapatnak, szinte alig hibáztunk támadásban. 

A félidő utolsó perceiben Guiu bravúrjai után többször növelhettük volna az előnyt, de a zöld-fehérek kemény védekezése miatt ez nem sikerült. Az utolsó percre kettős emberelőnybe kerültünk, de még így sem tudtunk gólt dobni, így 19-18-as vezetéssel vonulhattak a lányok pihenőre. 

A szünetben a két klub gyermekcsapatai játszottak bemutató mérkőzést, a kicsiknél hengerelt a Fradi, akárcsak a második félidőben a felnőtteknél.

Hiába kezdtük  előnyben a második játékrészt, közel hat és fél percig nem sikerült gólt dobni, ez pedig egy élcsapat ellen nem fér bele. A Fradi pillanatok alatt öt gólos vezetésre tett szert soroztos hibáinkat kihasználva. Ekkor úgy tűnt még lehet esélyünk, de csak pár percig sikerült tartanunk az eredményt, a támadójátékunkba ismét rendre hibák csúsztak, a vendégeknél pedig Zácsik és Szucsánszky folyamatosan szórták a gólokat. A félidő 20. percében már tízgólos volt a hátrányunk, de a sok eladott labda miatt akár többel is vezethettek volna a vendégek. 

A végjátékban a Fradi cserejátékosai is lehetőséget kaptak, a mieink pedig főként Balog újabb góljaival, tartották a lépést az ellenféllel, de az utolsó percek rossz befejezései miatt újra nőtt a különbség, végül tizenhárom góllal, 26-39-re győzött a népligeti gárda.

Papp György vezetőedző: "Két ellentétes félidőt produkáltunk, az első félidőben látszott, hogy mik az erényeink, a második félidőben pedig a Ferencváros könyörtelenül kihasználta a gyengeségeinket. Ebben a játékrészben mindössze hét gólt dobtunk és kilenc száz százalékos helyzetet puskáztunk el. Ennek köszönhetően a Fradi rendre leindított minket és emiatt alakult ki ez nagy arányú különbség a végére. 
Persze az is közre játszott, hogy az első félidőben nagyon komoly teljesítményt nyújtottak a lányok, a második félidőben már kevésbé voltunk frissek és egyre többet hibáztunk. 
Hiányzott  Lőw Andrea, aki talán hozzá tudott volna tenni a játékhoz. Az első félidő biztató volt, a második félidei játékot ki kell elemezni és a hibák kiküszöbölésével jövő héten Békéscsabán megnyerhetjük a számunkra nagyon fontos kiesési rangadót. "

dan       

 


Hirdetések