Jenkei Dániel, 2018.05.23. | Röplabda

Bajnok lett a Vasas Óbuda U15-ös röplabdacsapata.

Székesfehérváron rendezték a 2017/18-as szezon OGYB döntőjét a hétvégén, amelyen a Vasas Óbuda is érdekelt volt.

Szombaton a csoportmérkőzések zajlottak, kezdésként  3:0-ra legyőztük az UTE csapatát, majd a szoros vereséget szenvedtünk a BRSE-től, de így is sikerült megszerezni az első helyet a csoportban.

Mindez azt jelentette, hogy vasárnap már rögtön az elődöntőben voltunk érdekeltek, ide a Penta Gödöllő csapata érkezett ellenfélként. Halász Márta tanítványai nem bízták a véletlenre a dolgot, rendkívül magabiztos játékkal, 3:0-al abszolválták a feladatot, így finalistának mondhatták magukat.

A pünkösdhétfői döntőben pedig megkaptuk az esélyt a visszavágásra, hiszen ismét a Békéscsabával találkoztunk. A meccs óriási csatát hozott, a vasasos lányok rendkívül hullámzó teljesítményt nyújtottak.

Az első szettben már 10 ponttal is vezetett a BRSE, innen még sikerült utolérni őket, de aztán jött néhány hiba, és ellenfelünk 25-22-re hozta a játszmát.

A második szett rólunk szólt (25-15), a harmadik szettben viszont újra a viharsarkiak kaptak erőre, és meglehetősen simán alakították 2:1-re az állást.

A negyedik szettben vezetőedzőnk elmondása szerint erőfölény, dinamika, küzdés, elszántság, és egy kis szerencse is kellett az újabb egyenlítéshez. 25-16-ra hoztuk a játékrészt, így jöhetett a döntő játszma a bajnoki aranyért.

Ezúttal megfordult a sorminta, nem kerültünk újabb hullámvölgybe, 8-4-el fordultunk és meg is tartottuk az előnyt, így a Vasas U15-ös csapata bajnoki címnek örülhetett.

Halász Márta a következőképpen értékelt:  - Azzal a céllal érkeztünk, hogy megnyerjük a bajnokságot, így nagyon boldog vagyok. Nem indult egyszerűen, hiszen a társaság egyik fele a szezon során a serdülőkkel edzett a mindennapokban, így gyakorlatilag az utolsó másfél hétben kellett összegyúrni ezt a csapatot. A teljes összhangot a döntő utolsó két szettjében láttam, külön dicséret illeti a fiatalabbakat, akik rendkívül érett játékkal vették ki a részüket a sikerből. Tetszett, hogy mindig volt valaki, aki átsegítette a másikat a meccs közbeni hullámvölgyeken. Gratulálok a Békéscsabának is, akik remek taktikát választottak ellenünk, és bizony nem sokon múlt, hogy a végén ők örüljenek.

 


A Vasas bajnokcsapatának tagjai: Altorjay Virág, Bakai Kata, Bánki Borka, Csóri Flóra, Dezsényi Kincső, Kömpf Gréti, Kovács Kata, Märcz Mira, Molnár Zsófi, Nemes Bori, Olcsváry Dóri, Stankovics Alinda, Szoboszlai Bella, Weidemann Lili.


A torna végeredménye:

1. Vasas SC

2. BRSE

3. Penta - Gödöllő 

4. Nyíregyháza 

5. UTE

6. Fésüs Röplabda Akadémia Székesfehérvár


Különdíjasok:

Legjobb feladó: Sorompó Kinga - Penta Gödöllő 

Legjobb támadó: Stollár Szonja - BRSE 

Légtechnikásabb játékos: Weidemann Lili - Vasas 

A torna MVP-je: Csóri Flóra - Vasas. 


Hirdetések