Jenkei Dániel, 2018.05.23. | Kajak-kenu

Vasasos érmek és helyezések a Maty-érről.

A hazai rangsoroló után a szegedi világkupán már a nemzetközi mezőnyben is kipróbálhatták magukat a legjobb honi kajak-kenusok, köztük a vasasos Takács Tamara és Vad Ninetta is.

A lányok fő száma a K2 500 méter volt, hiszen ez olimpiai táv, persze azért hozzá kell tenni, hogy kemény munkából, kevés közös edzéssel mérették meg magukat a Maty-éren.

Ebből most nagy csatában egy negyedik hely sült ki, négy hajó nagyon együtt volt a cél előtt, végül az új-zélandiak nyertek, az osztrákok lettek a másodikak, mi pedig célfotóval maradtunk le a dobogóról a portugálokkal szemben.

Ez a futam is megerősített abban, hogy még többet kell együtt edzenünk, a végére én személy szerint teljesen bekötöttem, de szerintem kellő gyakorlással lesz ez még sokkal jobb is. Ebből a világkupából mindenesetre levontuk a tanulságokat” – összegzett röviden Vad Ninetta.

Takács Tamara pedig elmondta, hogy menetközben nem figyelte az ellenfeleket, fél távig jól ment a hajó, a hajrában viszont szerinte is van még tartaléka a vasasos egységnek.

Ez volt tehát a fő attrakció, az érmek mégis más számokban jöttek össze, például K4 500 méteren a Lucz Dóra, Medveczky Erika, Takács Tamara, Vad Ninetta egység számára. A kvartett végül az új-zélandi és az ausztrál hajó mögött fért fel a dobogó harmadik fokára.

Ninetta a verseny előtt aggodalmát fejezte ki, hogy a tavalyi Európa-bajnok négyes nem lesz elég stabil, billegni fog a hajó, de a futam után ő maga mondta, hogy egész jól összeálltak a döntőre. Takács Tamara szerint is voltak hibák, de kihozták a maximumot ebből a felállásból.
 


fotók: MKKSZ

És ha már Takács Tamara, éremhalmozónk szokásához híven még egy medált begyűjtött, méghozzá K1 1000 méteren, amelyen csak honfitársa, Kárász Anna tudta megelőzni.

Nem akartam gyorsan kezdeni, féltávnál még nyolc-kilencedik helyen haladtam, aztán onnan nyitottam meg a hajrát. Mivel az ellenfelek sem kezdtek olyan erősen, ezért Annát a finisben már nem tudtam utolérni, de örülök az ezüstéremnek is. Nem ez volt itt most Szegeden a hangsúlyos számom” – értékelt Tamara.

 

Folytatás következik június első napjaiban Szolnokon, az Európa-bajnoki válogatón.


Hirdetések