Dobos Sándor, 2018.05.19. | Kosárlabda

Megnyerte a Veszprém elleni mindent eldöntő mérkőzést idegenben Faragó Péter csapata, ezzel döntőzhet a csoportban.

NB I/B Piros-csoport, elődöntő, 3. mérkőzés:

HOYA Pannon Egyetem-Veszprém – Vasas Akadémia 69-71 (21-25, 15-16, 19-13, 14-17)

Veszprém: Lógár, Helmeczi 8/6, Kovács S. 16/6, Pavlovic 20, Körtélyesi 19/12. Csere: Simon M., Bodó, Hegedűs G. 4, Schéda 2, Schmitz. Vezetőedző: Mérész Tamás

Vasas Akadémia: Moravcsik 18/6, Katona 14/6, Boros 17/6, Andrássy 3/3, Völgyi 8. Csere: Kiss B. 8, Kozma, Sólyom 2, Kovács 1, Barócsi. Vezetőedző: Faragó Péter. Edző: Lekli József

Az egyik fél második sikeréért zajló párharc végeredménye: 2-1, a Vasas Akadémia javára.

Nem nagyon lehet már jelzőket találni a Vasas Akadémia teljesítményére. Jól tudjuk, hogy már a rájátszásba jutás is bravúr volt a srácoktól ahhoz képest, ahogyan kezdtük a bajnokságot, de hogy az alapszakasz 6. helyezettjeként ott legyünk a végén a döntőben… Parádés.

Előbb a Nyíregyházát ejtette ki a csapat a playoffban, majd most a Veszprémet, az alapszakasz második helyezettjét. Mindezt úgy, hogy 0-1-ről fordítottunk.

Remekül, ponterősen kezdtünk Veszprémben, a harmadik meccsen, különösen Boros Márk volt elemében, akinek ez a meccs elég jól kijött, 17 ponttal zárt. Nem ő volt egyébként a legeredményesebb játékosunk, hanem az igazi vezérként dolgozó Moravcsik Áron, ő 18 pontig jutott.

De mindenki hozzátette a magáét ehhez a szombati sikerhez, aminek az értékét növeli, hogy Körtélyesi és Pavlovic is megszórta magát, és ez is kevés volt a hazaiaknak, akiknél játszott Hegedűs Gergely is.

Sőt, azt is elviseltük ezúttal, hogy a kritikus harmadik negyedben megint nem koncentráltunk eléggé. Jött viszont a negyedik negyed, ahol Pavlovic és Körtélyesi is kipontozódott, miközben 69-67-nél visszavettük a vezetést Boros triplájával.

Meg is tartottuk az előnyt, s így ott vagyunk a döntőben, ami azért páratlan bravúr, mert a keretünkben mindössze két 22 évnél idősebb játékos szerepel.

A döntőben nagy meglepetésre a Tehetséges Fiatalok csapata lesz az ellenfél, merthogy a szintén a Sport11 csarnokban játszó TF nagy bravúrral nyerni tudott az Oroszlány elleni párharcban.

Ez igen! Nagyon várjuk a folytatást!


Hirdetések