Dobos Sándor, 2018.05.19. | Vízilabda

A bajnokság utolsó mérkőzésén a Szentes győzni tudott a Komjádi-uszodában, így megszerezte a 11. helyet.

E. ON OB I, a 11. helyért, 3. mérkőzés:

VasasPlaket – Metalcom-Szentes 9-10 (2-3, 2-1, 2-4, 3-2)
Komjádi-uszoda, vezette:
Marosvári, Mucskai

Vasas: Jónás – Bencz, Bóbis 1, Sélley-Rauscher 2, Hőna 2, Takács B., Simon H. Csere: Hajdu A., Steinmetz Á. 1, Ladányi, Fazekas G., Trombitás, Marnitz G. 3. Vezetőedző: Földi László

Szentes: György – Kiss K. 1, Nagy M. 2, Palotás G., Vörös 2, Pellei F. 2, Somogyi 1. Csere: Hegedűs B. 1, Kókai, Pellei K., Werner R., Tóth Gy., Takács J. 1. Vezetőedző: Pellei Csaba

Gól/emberelőny: 4/10, illetve 4/11
Ötméteresek: 1/2, illetve 1/1
Kipontozódott: Hegedűs B. (18.), Kókai (30.)

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-1, a Szentes javára.

Faragó Tamás köszöntötte Pellei Csabát, a Szentes vezetőedzőjét bő 20 perccel a meccs kezdete előtt, aztán nem sokkal később átment a szemközti lelátóra, ahol Kiss Esztert, az UVSE játékosát üdvözölte, akit a korosztályos válogatottból ismer – no és onnan, hogy testvére, Kristóf most épp a Szentes játékosa, korábban épp a Vasasból igazolt oda.

Aztán szépen lassan szállingóztak azok a Komjádi-uszodába, akik ezt a mérkőzést választották szombat esti programjuk gyanánt, köszönet érte (délután itt a Fradi és a Szolnok játszott bajnoki döntőmérkőzést)! Tudtuk, hogy mindenképpen ez lesz az utolsó mérkőzés a szezonban, így ez a társaság így együtt utoljára játszik majd - hárman is visszavonulnak a bő keretünkből, erről majd a következő napokban bővebben is szólunk.

Egy szentesi 5 méteres nyitotta a sort, Nagy Márton, a korábban Märcz Tamás (később ő is feltűnt a lelátón) által a bő válogatott keretbe meghívott szentesi játékos értékesítette, majd Kiss Kristóf lőtt akciógólt éles szögből, 0-2.

Ráadásul György Dávid jól állt a lábán (taposott) a kapuban, nem sikerült megtörni a jeget a meccs elején. Hegedűs Bence növelte tovább a vendégek előnyét, majd Sélley-Rauscher Domonkos következett, végre betaláltunk, 1-3.

Szerencsére jobban ment aztán a mieinknek, Marnitz Gergő emberelőnyből, Hőna Dávid úgyszintén fórból talált be, majd Steinmetz Ádám (most már tényleg az utolsó bajnokiján) már a vezetést szerezte meg csapatunknak, 4-3 – mindez már a második negyedben.


Fotók: Vasas Attila

Aztán befagyott az eredmény, már csak azért is, mert nagy csata volt a vízben, keményen védekeztek a csapatok, jó hír volt ez a kilátogatóknak. Végül Pellei Frank ejtése révén egyenlített a Szentes, előtte Hajdu Attila próbálkozott hasonlóval, de akkor már a támadóidő lejárta miatt kellett kényszermegoldásként próbálkozni.

A nagyszünetre 4-4-es döntetlennel érkeztünk meg.

Aztán Pellei Frank emberelőnyös gólja után Takács Bálint harcolt ki 5 méterest, amit Sélley-Rauscher Domonkos kihagyott, pontosabban György Dávid bravúrral védett (előtte Marosvári játékvezető beszélgetett a szurkolók egy csoportjával).

Őszintén szólva nem játszott elég jól csapatunk, így elkezdhettünk izgulni a harmadik negyed derekán, vajon meglesz-e a 11. hely. Főleg azután, hogy Nagy Márton nagyon messziről lőtt gólt Jónás Györgynek, onnan nem szoktak, 4-6.

Sélley-Rauscher szépítőgólja után jó helyzetben, fórban és egy kettős kiállítás után 5 a 4 ellen támadhatott a Szentes, Somogyi Balázs be is vágta, megint kettő volt a különbség. Hőna Dávid csökkentette, majd labdánk volt az egyenlítéshez, de rendre rossz megoldást választottak a srácok.

Aztán 8 másodperccel a vége előtt épp lejárt a Szentes fórja, támadóideje, lőttek is, a kipattanót Vörös Viktor megkaparintotta és bevágta, 6-8. Ki kellett valamit találni az utolsó negyedre.

Marnitz engedte el az első akciónál, beakadt, 7-8. Pellei Kristóf lőtt, blokk, majd a másik oldalon Simon Henrik harcolt ki büntetőt, Bóbis Máté belőtte, 8-8. Bő egy perc alatt egyenlítettünk. Csakhogy jött Takács János bravúros centergólja, két ember között, mellett lőtt a kapuba, 8-9. Kimaradt aztán a fórunk, a szentesieké nem, Vörös, 8-10.

Marnitz-gól jött kisvártatva, 4:39-cel a vége előtt közeledtünk, majd a szentesieknek voltak lehetőségei, de kimaradtak. Sélley-Rauscher Domonkos szemébe kaptak aztán, 3 perc ápolási szünet következett, 3:12-vel a vége előtt.

Elég gyengusra sikeredett a meccs vége, meg hektikusra mindkét oldalon, a partvonalon és a lelátón is, majd az utolsó percben kimaradt egy fór, hogy aztán 24 másodperccel a vége előtt eladja a labdát a Szentes. Mentünk előre, Bencz Rolf a kapufára lőtt, vége, 9-10.

A VasasPlaket a 12. helyen zárta a bajnokságot.

Földi László vezetőedző:

„Ma az a csapat nyert, amelyik kevesebbet hibázott. Mindkét csapat sok hibát követett el, de mi többet. A meccsről nem is igazán szeretnék beszélni, kell majd egy kis idő, amíg feldolgozzuk, megemésztjük. Szerettem volna, ha ma nyerünk, nem csupán a 11. helyért, hanem azért, hogy Ádám győztes meccsen tudjon búcsúzni. Sokat dolgoztunk együtt, sok csatát vívtunk és nyertünk meg együtt, többet, mint ahányat elveszítettünk. Ennek is köszönhető, hogy a Vasas is tudott egy hosszú éveken át tartó hegemóniát teremteni. Büszke vagyok rá, hogy vele dolgozhattam, köszönöm neki a sok segítséget. Sok sikert és jó egészséget kívánok neki.”

dr. Steinmetz Ádám:

„Köszönöm a Szentes sportszerű hozzáállását, és azt is, hogy több játékos is odajött hozzám és elbúcsúzott tőlem, gratuláltak. De köszönöm Földi Lászlónak is a kedves szavakat. Mi több mint 400 meccset játszottunk együtt piros-kék színekben. Volt sok első hely, még több második, most pedig egy 12. hely jutott. Ha pozitívumokat akarok keresni, azt mondanám, hogy szerdához képest sokat javultunk. Viszont megint több gólt ajándékoztunk az ellenfélnek, sajnálom, mert én is szerettem volna nyerni ezen az utolsó meccsen.”

Az OB I/B-ben:

Vasas SC – KSI SE 5-13 (2-4, 2-3, 1-3, 0-3)
Gólszerzők
: Landherr 3, Korom T. 2, illetve Hevesi 4, Tóth B. 2, Kósa B. 2, Kardos A. 2, Horváth Á., Bihácsi, Vékony


Hirdetések