Dobos Sándor, 2018.05.15. | Kosárlabda

A második mérkőzésen a Vasas Akadémia győzött az NB I/B Piros csoportjának elődöntőjében, így újra elutazhat a riválishoz, a minden eldöntő mérkőzésre.

NB I/B Piros csoport, elődöntő, 2. mérkőzés:

Vasas Akadémia – HOYA Pannon Egyetem Veszprém 74-67 (18-16, 18-6, 15-18, 23-27)

Vasas Akadémia: Katona 10/6, Andrássy 5, Moravcsik 19/9, Boros 15/3, Völgyi 9. Csere: Kiss B. 6, Sólyom, Kovács B. 5, Kozma 5/3, Steier. Edző: Lekli József. Vezetőedző: Faragó Péter

Veszprém: Helmeczi 20/12, Logár 2, Kovács S. 13/3, Körtélyesi, Pavlovic 8. Csere: Schéda 3/3, Simon L. 12, Bodó 9/3. Vezetőedző: Mérész Tamás

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-1.

Ahogyan többször is jeleztük már, igazán nagy bravúrnak számít, hogy a Vasas Akadémia bejutott a felsőházi rájátszásba, az meg különösen, hogy ott is menetelünk. Ennek a menetelésnek volt az újabb bizonyítéka az alapszakasz harmadik helyén záró Veszprém legyőzése.

A bajnokság első periódusában sikerült már megverni a több korábbi A csoportos játékossal felálló riválist, most is, aminek fő záloga Körtélyesi és Pavlovic kikapcsolása volt az ellentől, no meg az, hogy sokkal jobban teljesítettünk a lepattanókat illetően, mint pénteken Veszprémben.

A félidőben már 36-22-re vezetett a Vasas (meccs elején még a végül 20 pontig jutó Helmeczi vezérletével vezetett a vendégvcsapat), és a második félidőben sem tudott fordítani a Mérész-csapat. Egyébként különösen a második negyed sikerült jól, a Moravcsik Áron ponterősségére építő Vasas Akadémia 18-6-ra nyerte meg ez a szakaszt.

Szóval a harmadik negyedben sem sikerült tíz pont alá bejönni a veszprémieknek, a végén viszont igen. 66-55 után 68-64 is volt a részeredmény de remekül büntetőztünk a végén, így megvan a hőn áhított győzelem.

1-1, a mindent eldöntő harmadik mérkőzést szombaton rendezik, Veszprémben.

Faragó Péter vezetőedző:

„Amire készültünk, azt megvalósítottuk. Nem változtattunk a védekezésben, a magas embereket próbáltuk a gyűrűtől távol tartani, illetve szerencsére a lepattanópárharcot is megnyertük. Ez egy sima mérkőzés volt, végig vezettünk, csak a végén tudtak feljönni. Fizikális meccsre számítok a harmadik találkozón, megpróbálnak majd lebirkózni bennünket, e ha tudjuk tartani magunkat, akkor akár meglepetést is okozhatunk.”


Hirdetések