Jenkei Dániel, 2018.05.15. | Vívás

Szilágyi és Szatmári az orosz fővárosban GP-ztek, serdülőink itthon léptek pástra az ob-n.

A hétvégén kardvívó klasszisaink ismét pástra léptek, méghozzá a moszkvai egyéni világkupán. Kétszeres olimpiai bajnokunk, Szilágyi Áron és világbajnokunk, Szatmári András is ott volt az orosz fővárosban, és nem csak a versenyen, hiszen ott edzőtáboroztak az elmúlt másfél hétben.

 

Mindketten alanyi jogon a főtáblán kezdték a küzdelmeket a 163 indulót felvonultató versenyen, ahol a legjobb 32 közé jutásért Szilágyi az amerikai Thompson ellen győzött 15-8-ra, míg Szatmári az orosz Motorin ellen, 15-5-re. Ebben a fázisban búcsúzott egyébként a másik három magyar főtáblás, Iliász Nikolasz, Gémesi Csanád és Decsi Tamás.

 

A következő kör már hektikusabb volt, mindkét klasszisunk 15-13-ra hozta mérkőzését, de Szilágyi már 10-2-re is vezetett a kínai Hszu ellen, míg Szatmári 8-1-re a román Dolniceanu ellen, innen lett szoros.

A nyolcaddöntő végül nem sikerült, a 9. helyen záró Szilágyi Áron az iráni Abedini ellen (13-15), a végül 10. Szatmári András pedig az amerikai Homer ellenében maradt alul (11-15).


Eközben a Kovács Pál Vívócsarnokban serdülő országos bajnokságot rendeztek a kardozóknak, hazai környezetben figyelemreméltóan szerepeltek vívóink.

Összességében 1 arany, 2 ezüst, 1 bronz lett a mieink mérlege.

 

Serdülő leány egyéni:

1. Fenyősi Zita (edző: Sárközy Gergely)

3. Rajkai Boróka (edző: Sárközy Gergely)

7. Spiesz Anna (edző: Kósa Miklós)

 

Serdülő leány csapat:

2. Vasas (Fenyősi Zita, Keszei Kira, Rajkai Boróka, Spiesz Anna)

Edzők: Kósa Miklós, Ravasz Etele, Sárközy Gergely,  

 

Serdülő fiú csapat:

2. Vasas I. (Hunyadi Dániel, Mikes Mátyás, Tivadari Péter, Vígh Benedek)

Edzők: Somlai Béla, Sárközy Gergely, Riba Ferenc, Kósa Miklós

8. Vasas II. (Bíró Huba, Cserjés Buda, Hegyi Barnabás Péter, Musitz Bendegúz) 

 


Hirdetések