Dobos Sándor, 2018.05.12. | Vízilabda

Ha kicsit nehezen is, de megnyerte a VasasPlaket a Szentes elleni helyosztó első mérkőzését.

E.ON OB I., a 11. helyért, 1. mérkőzés:

VasasPlaket – Metalcom-Szentes 8-7 (2-0, 1-1, 3-2, 2-4)
Komjádi-uszoda, 250 néző, vezette: Vogel, Kun

VasasPlaket: Jónás –  Bencz 3, Bóbis 2, Hőna, Sélley-Rauscher 1, Takács, Simon H. Csere: Marnitz G. 1, dr. Steinmetz Á. 1, Hajdu A. Vezetőedző: Földi László

Szentes: Meixner – Palotás, Vörös, Somogyi 3, Pellei F. 1, Hegedűs B. 1, Nagy M. 2. Csere: Kiss K., Pellei K., Takács J., Kókai, Tóth Gy., Werner R. Vezetőedző: Pellei Csaba

Gól/emberelőny: 3/9, illetve 2/8
Ötméteresek: 1/1, illetve -
Kipontozódott: Marnitz G. (30.), illetve Hegedűs B. (27.), Somogyi B. (31.)
Kiállítva cserével: Meixner (25.)

Az élet úgy hozta, hogy a 2017/18-as szezonban legfeljebb a 11. helyen végezhet a VasasPlaket csapata az OB I-ben, a legjobb nyolc közé kerülés már korábban elúszott, a 9. helyért pedig azért nem mehetünk, mert a Kaposvár 2-1-re megnyerte a legutóbbi párharcot.

Persze, nem volt már érdemes keseregni a korábban történtek miatt, a feladat a Szentes ellen adott volt, előbb az első mérkőzésen, a Komjádiban. Különleges volt a találkozó, hiszen ismét járt a kitüntetett figyelem az elején dr. Steinmetz Ádámnak. Olimpiai bajnokunk korábban bejelentette OB I-es visszavonulását, országgyűlési képviselőként folytatja, a civil életét építi tovább. A Vasas SC az előző hazai mérkőzésen köszönte meg neki Markovits László elnök jóvoltából a klubért tett fáradozásait.

Szombaton aztán Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének videóüzenete vezette fel a köszöntéseket, a sportvezető sok sikert kívánt a klassz vízilabdázónak, míg a bemutatások után Ádám nevelőegyesülete, a KSI részéről Horváth János adott át ajándékot centerünknek, a Vasas SC vízilabda szakosztálya nevében pedig Méhes Jenő szakosztály-vezető.

Megtisztelte jelenlétével a mérkőzést a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, Fábián László, a Magyar Egyetemi és Főiskola Sportszövetség főtitkára, Székely Mózes is.

Jól jellemzi csapatunk keretének sebzettségét, hogy csak tizenkét mezőnyjátékossal tudtunk kiállni, Ladányi Ákos lázas beteg volt, így nem tudott ott lenni a 4-es sapkában, amely egyébként is a szezon elején megsérült, vállműtéten átesett Miklós Levente bérelt helye.

Ennek ellenére szerencsére jól kezdtünk, mert bár az első támadásnál megkapott fórt elkapkodtuk, két szerencsés góllal 2-0-ra vezettünk az 5 percre. Előbb Bencz Rolf lövésébe ért bele Pellei Frank, és így került a hálóba a labda, majd egy emberelőny végén Bóbis Máté labdája fért be Meixner Marcell kezei alatt a vonal mögé.

Több gól nem is született az első negyedben, és a másodikban sem villogtak a csapatok ezen a téren – cserébe a védekezés elég jól ment mindkét oldalon. Bencz Rolf aztán csak belőtt egy fórt a 4. percben, jól alakult a meccs, amelyen azért érződött, hogy szezon végi. Steinmetz Ádám labdalopását taps kísérte nem sokkal később, majd azt jegyezhettük fel 1:29-cel a nagyszünet előtt, hogy gólt szerzett a Szentes, egy fórt használt ki Hegedűs Bence. Maradt is a kétgólos előnyünk a harmadik negyedre.

Tartottuk is ezt a következő szakaszban is, de azért lőhettünk volna pontosabban is, két gól nem gól. Bencz Rolf is tudja ezt, 5-2-re alakította az állást 2:41-gyel a harmadik negyed vége előtt.

Mielőtt izgulni kezdtünk volna (Pellei Frank lőtt laza csuklómozdulattal akciógólt), jött Steinmetz Ádám, és 6-3-ra alakította az állást, ezt az eredményt mindig szívesen vesszük.

Nagy Márton akciógólja indította a negyedik negyedet, majd egy roppant érdekes szituáció következett, Vogel Gábor cserével végleg kiállította a szentesiek kapusát, Meixner Marcellt, alighanem odamondhatott valamit, ideiglenesen Takács János állt be a kapuba, az előnyt kapufára lőttük – ezután jött be György Dávid. S aztán Nagy Márton újabb gólja már izgalmasabbá tette a meccset, 6-5, 6 perccel a vége előtt.

Sőt, Somogyi Balázs egyenlített, merthogy Marnitz Gergő ötödik lövését is elhibázta a másik oldalon. Földi László lecserélte aztán Jónás Györgyöt, Tihanyi Bernát állt a helyére. Bóbis Máté rögvest kihasznált aztán egy emberelőnyt, nagyon kellett, 7-6.

Mint ahogyan az is, hogy Marnitznak végre elsüljön a keze, 8-6. Egy perc volt hátra, amikor 8-7-es állásnál emberelőnybe kerültünk, muszáj volt belőni, időt is kért Földi László. Bencz ellőtte, a blokk mentett, majd a Szentes kért időt. Szépen járatták a labdát, de a végén Tihanyi volt a végállomás, így már csak le kellett nyelni a labdát.

8-7-re nyert a VasasPlaket, így 1-0-ra vezet a párharcban.


Hirdetések