2008.01.19. | Ökölvívás
Az ezúttal 52. alkalommal megrendezett, nagy hagyományokal bíró Bocskai István emlékverseny mezőnyében hat öklözőnk szerepelt, és bizonyította újra, hogy a Vasas-Rica Hungária a legerősebb szakosztály Magyarországon.

Tizenöt ország 84 versenyzője - ebből 27 magyar - mérlegelt a debreceni verseny első napján. Különféle okok miatt többen hiányoztak a mezőnyből, az angyalföldiek közül  például  Szalay Gergely nem tudott elindulni.
Klubtársai azonban nagyon kitettek magukért, a magyar csapat kilenc érméből, hat vasasos fiú nyakába került.

Ráth Miklós és Régi Dániel az elődöntőiket francia, illetve osztrák vetélytársuk ellen elvesztették, bronzérmesek lettek.
A szombati döntőbe jutott négy versenyzőnk viszont a finálét is sikerrel vívta meg.
64 kg-ban Görbics Gábor látványos mérkőzésen verte 16-5-re különös stílusú francia ellenfelét. A súlycsoportot váltott Bacskai Balázs (69 kg) biztosan múlta felül Sipos Tamást, teljesítményével jelezte, új kategóriájában harcba száll az olimpiai részvételért. Darmos József már a döntő előtt biztos lehetett  dolgában, hiszen izraeli ellenfele túlesett a súlyhatáron (91 kg), így mérkőzésük már csak bemutató jelleggel bírt (Darmos azért  megnyerte a meccset). +91 kg-ban Bouquet Bence egyoldalú mérkőzésen verte el Alé Attilát (17-0).

ja   
(fotó: Perutek János)
  

 


Hirdetések