Dobos Sándor, 2018.05.11. | Kosárlabda

A Vasas Akadémia közel volt ahhoz, hogy az NB I/B Piros csoportjának elődöntőjében ismét bravúrt érjen el, de végül alulmaradt Veszprémben. Folytatás kedden, a Sport 11-ben.

NB I/B Piros csoport, rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés:

HOYA Pannon Egyetem Veszprém – Vasas Akadémia 71-64 (12-15, 27-21, 17-7, 15-21)

Veszprém: Kovács S. 9/6, Lógár 7/3, Helmeczi 6/3, Pavlovic 17, Körtélyesi 9/3. Csere: Schéda 14/12, Bodó 2, Simon L. 7. Vezetőedző: Mérész Csaba

Vasas Akadémia: Katona R. 12/9, Moravcsik 8, Völgyi 14, Andrássy 11/3, Boros 2. Csere: Kovács B. 5, Kiss B. 10, Sólyom 2, Kozma. Edző: Lekli József. Vezetőedző: Faragó Péter

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a Veszprém javára.

Szerdán még Nyíregyházán játszott a Vasas Akadémia, pénteken pedig már Veszprémben kellett bizonyítani, hiszen az U18-as országos döntő miatt a mi negyeddöntőnk elhúzódott, a többiek ránk vártak. A Veszprém is, így egy kicsit előnyben volt, már ami a fáradtság mértékét illeti, de a bravúros továbbjutásunk után Faragó Péter azt mondta, ezt a mostani fáradtságot akár előnyre is fordíthatjuk, ha lendületből játszunk Veszprémben.

A hazaiak keretében több rutinos, A csoportot megjárt kosaras szerepel (bár Hegedűs Gergely például nem játszott), de ennek ellenére is sikerült őket legyőzni az alapszakaszban. Ettől függetlenül ők számítottak esélyesnek, az újabb bravúr már tényleg nagy szám lett volna.

Nos, ehhez képest az első negyedben remekül tartottuk magunkat, Katona Róbert ott folytatta, ahol abbahagyta Nyíregyházán, hiszen az ő triplájával vezettünk, a 7. percben pedig 8-3-ra mentünk, és végül három ponttal megnyertük a szakaszt. A másodikat nem, azt a Veszprém hozta, merthogy feljavultak a hazaiak és ennek a javulásnak a második fokozata a harmadik negyedben jött el.

Ez az úgynevezett kritikus negyedünk, sajnos, ez most is helytálló minősítés volt, 10 ponttal elvesztettük, 17-7-re, így 56-43-ra vezetett a Veszprém, amelyben Neboljsa Pavlovic és Schéda Martin villogott, utóbbi négy triplát süllyesztett el a meccs hajrájáig.

Aztán szép lassan kezdtünk feljönni, Andrássy Géza kosaraival 56-52-re zárkóztunk, a negyed közepére ismét nyílt volt a meccs! Katona Róbert triplája után pedig már csak két pont volt a különbség. Nyomtunk tehát egy 10-es szériát, az utolsó két percben pedig következhettek a büntetőkkel tarkított élesebb szituációk.

Itt aztán végül a veszprémiek jobbak voltak, köszönhetően annak, hogy az utolsó két percben szinte csak ők szedtek lepattanókat. Egyébként is nagyon jók voltak ebben a játékelemben (47-26), ezzel ellensúlyozni is tudták az összességében végül a Vasasénál gyengébb dobószázalékot.

Sebaj, a 7 pontos vereség most több mint vállalható, lesz egy visszavágó is, kedden, ahol, ha sikerülne egyenlíteni, a harmadik meccsen már bármi lehet.


Hirdetések