Jenkei András, 2018.05.11. | Röplabda

A lehető legminimálisabb különbséggel nyert idegenben, és zárta le az Extraliga tagságért zajló osztályozó párharcot  a Vasas Óbuda.

MTK Budapest – Vasas Óbuda 2:3 (-20, 16, -19, 22, -16)
Városmajor, 300 néző.

Vezette: Jámbor T., Szarka Z.

MTK: Haciefsztratiadu 15, Kötél Zs. 5, Godó 1, Kiss R. 11, Takács D. 14, Takács B. 14. Csere: Nagy F. (liberó), Nyuka 1, Legross 22, Szabó Á., Lesi 1.
Vezetőedző: Tóth Gábor

Vasas: Török 14, Papp O. 10, Simic 10, Kostelanská 21, Bodovics 11, Durst A. 3. Csere: Kiss G. (liberó), Vietti 1, Cappelli 2, Németh A. 11.
Vezetőedző: Kőnig Gábor

Felfokozott hangulatban és jelentős izgalmak között fejeződött be a mérkőzés, a két együttes  alaposan lefárasztotta önmagát, szakvezetőit, szurkolóit egyaránt. Sokatmondó pillanat volt, amikor az egyik időkérésnél mindkét edző emelt hangon kérte számon az előző perceket játékosain...
Viszonylag összeszedetten kezdtünk, aminek eredményeként megszereztük a vezetést. Persze nem is erről az idényről beszélnénk, ha nem jött volna a száznyolcvan fokos fordulat, aminek következménye az egyenlítés és a kezdőcsapatunk cseréje lett.
A folytatásban hektikus csatában, egyszem légióssal, a napokban szerződést hosszabbító Maria Kostelanska vezérletével az ifjú magyar tehetségek vették vissza  a vezetést. A negyedik szett feladócserével indult, Durst Anna helyére Erica Vietti állt vissza, ám nem hozott szerencsét a váltás. Ugyan volt esélyünk a mérkőzés lezárására, ám a végjátékot a hazaiak uralták.
A mindenről döntő játékrészben (újabb feladó váltás után) többnyire nálunk volt az előny, ám a végén felzárkózott az MTK. A negyedik mérkőzéslabdánkat aztán már nem tudták hárítani, így örömmel konstatálhattuk a további Extraliga tagságot...
Eseményekben és nem várt fordulatokban bővelkedő szezonon van túl a Vasas Óbuda, a tanulságok levonása a közeljövő feladata lesz...


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


fotó: Vasas Attila                


Hirdetések