Dobos Sándor, 2018.05.09. | Röplabda

A szlovák Mariá Kostelanská jövőre is a Vasas Óbuda csapatában játszik majd.

A vasasvolleyball.hu tájékoztatása szerint újabb egy évre elkötelezte magát a Vasas Óbuda együtteséhez egyik meghatározó légiósunk.

Ebben két dolog játszott igazán szerepet. Egyrészt Mariá Kostelanská megszerette a Vasast, másrészt barátja, Marián Zernovic a Ferencváros kézilabdacsapatában játszik, a zöldek pedig a hétvégén kiharcolták az NB I-es bentmaradást.

Sarlós Márton, a Vasas Röplabda Kft. ügyvezetője a csapat weboldalának elmondta, kiemelkedően játszott légiósunk a szezonban, teljesítménye és hozzáállása példa a fiatalok számára is, ráadásul „Mari” humora és pozitív szemlélete is követendő.

„Szerencsém is volt, mert Elena megsérült ősszel, de tudtam élni a lehetőséggel, s az edzők onnantól kezdve bíztak bennem. Úgy jöttem ide, hogy első csere leszek, így aztán nagyon örülök, hogy végül ennyi időt a pályán tölthettem” – mondta a szlovák légiós, aki a Magyar Kupa-bronzmeccset emelte ki, mint nagy-nagy hatású találkozót a szezonból.


Mariá Kostelanská és Sarlós Márton

„Utóbbi életem egyik legszebb élménye. Szenzációs volt a hangulat, rengeteg érzelem volt abban a találkozóban, ráadásul már nem is tudom, mikor nyertem utoljára érmet, így nagyon boldog voltam a bronzzal. (…) Amikor eldőlt, hogy a barátom marad, nem sokat kellett gondolkoznom nekem sem, mert szeretem Budapestet, ismerem a lányokat, a stábot, nagyon jól érzem magam a Vasasban. Nem utolsó sorban messze ez a legjobb csapat, amiben játszottam, így nagy kihívásként tekintek a következő idényre” – tette hozzá Mariá Kostelanská.

Nemrég  Török Kata is meghosszabbította szerződését a Vasassal.

A csapat egyébként még nem végzett idén, tart az Extraligában maradásért folyó osztályozó az MTK ellen. 2-1-re vezetünk, a negyedik mérkőzés (remélhetőleg, az utolsó), csütörtökön lesz.


Hirdetések