Dobos Sándor, 2018.05.06. | Kosárlabda

Egyenlítettünk a Nyíregyháza ellen az NB I/B Piros csoportjában, jöhet a mindent eldöntő harmadik mérkőzés.

NB I/B Piros csoport, negyeddöntő, 2. mérkőzés:

Vasas Akadémia – Nyíregyháza Blue Sharks 80-79 (17-24, 28-19, 19-17, 16-19)

Vasas Akadémia: Andrássy 11/3, Boros 15/3, Völgyi 12, Katona 11/9, Moravcsik 13/3. Csere: Kiss B. 8, Steier, Kozma 3/3, Sólyom 3/3, Bencsik, Kovács B. Edző: Lekli József. Vezetőedző: Faragó Péter

Nyíregyháza: Bus 9/3, Nagy K. 19/9, Czura 22/15, Mokánszki 2, Stojanovic 3. Csere: Czinger 10, Fazekas 11/9, Oláh 3/3, Sitku M. Vezetőedző: Siska János

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-1.

Az első mérkőzés idegenben is az utolsó negyed második felében dőlt el, és arra lehetett számítani, hogy a visszavágó is izgalmas lesz. Ennél izgalmasabb pedig nem is lehetett volna, hiszen az utolsó percekben is oda-vissza vezettek a csapatok.

Némileg rendhagyó módon nem a Kánai úton, hanem Pasaréten fogadta a Vasas az alapszakasz harmadik helyezettjét, egyébként a Sport11-ben megverte a szabolcsiakat a bajnokság első felében.

Nagyon közel volt ezen a vasárnapon egymáshoz a két csapat, és ezt a számok is bizonyítják. Egy pont lett a különbség, 51-50 a dobószázalékok aránya, és a lepattanók tekintetében is szinte azonos a mutató, 31-30, a Vasas javára, nem kevésbé az eladott labdákat illetően (14-15).

Jobban kezdett a Vasas, 7-2-re is vezetett már, de az első negyed összességében a vendégeknek sikerült jobban, hiszen 7 pontos előnyt dolgoztak ki. Ezt a nagyszünetig sikerült ledolgozni, sőt, fordítottunk is, egyetlen kosár volt a különbség.

A vendégek légiósát, Stojanovicot sikeresen kapcsolta ki a Vasas a mérkőzésen, de azért akadtak így is ponterős játékosok, olyannyira, hogy 13 triplát szórt be a Nyíregyháza, ebből ötöt Czura Attila.

De ha már triplák! Az utolsó, a mindent eldöntő a miénk volt: Katona Róbert a meccs vége előtt 45 másodperccel bedobta saját maga harmadik távoliját, ezzel vettük vissza a vezetést. Erre már nem volt válasza a vendégeknek, annak ellenére, hogy szinte végig támadhattak a végén.

Egyenlítettünk, hatalmas meccset nyert meg a csapat, jöhet a harmadik, mindent eldöntő találkozó Nyíregyházán, május 9-én, szerdán.

Faragó Péter vezetőedző:

„Az előző meccshez képest jóval jobban játszott a Nyíregyháza, ékeztek tőlük olyan meglepő húzások, amire nem számítottunk. Még mindig vannak problémáink a palánk alatti játékkal a magasságbeli hátrányunk miatt, de sok lehetőséget ki nem használva is jobban játszottunk, mint az első mérkőzésen, sokat fejlődtünk. Örülök, hogy a kritikus harmadik negyedben sem jött most hullámvölgy, ami az előző két idegenbeli nyíregyházi mérkőzésen történt. Az ellenfél úgy érzem, minden fegyverét kihasználta, nem hiszem, hogy lenne még, így az a célunk, hogy győzzünk Nyíregyházán. Bízom benne, hogy a harmadik mérkőzés a kosárlabdáról szól majd, és nem arról, hogy valakinek vélt vagy valós sérelmei vannak a játékvezetéssel szemben.”


Hirdetések