Dobos Sándor, 2018.05.05. | Labdarúgás

Voltak helyzetei a Vasasnak, de nem tudta feltörni a paksi védelmet, így pont nélkül maradt ezen a fontos bajnokin.

OTP Bank Liga, 29. forduló:

Vasas – Paksi FC 0-1 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 1000 néző.

Vezette: Vad II. (Király K., Horváth R.)

Vasas: Nagy G. – Manjekar, Vaskó, Benes – Vogyicska (Murka, 85.), Ristevski, Hangya, Vida, Egerszegi (Gaál, 78.) – Remili (Pavlov, 67.), Barczi.
Vezetőedző: Michael Oenning

Paks: Rácz – Fejes, Lenzsér, Szabó J. – Kecskés, Bertus, Kulcsár, Simon (Hajdú Á., a szünetben) – Bartha, Hahn (Simon A., 78.), Haraszti (Szakály D., 89.).
Vezetőedző: Csertői Aurél

Gólszerző: Hahn (77.)
Sárga lap: Manjrekar (10.), Pavlov (90+3.), Hangya (90+3), illetve Simon Á. (33.), Lenzsér (82.), Haraszti (85.)

Többek között Berecz Zsombor és Szivacski Donát sem állt Michael Oenning rendelkezésére ezen a nagyon fontos bajnokin, így Vogyicska Bálint is a kezdőcsapatban kapott például szerepet. A Debrecen elleni 3-2-es győzelem úgy kellett, mint egy falat kenyér, ezzel el is mozdultunk a kiesőpozícióból.

Ez persze nem jelent megnyugvást, csak időlegesen, ugyanis rendkívül sűrű a mezőny, egy-egy pont is sorsdöntőleg hathat a folytatásban. Nem volt kérdés, hogy egyértelműen a győzelemért lép pályára a Vasas szombaton is, függetlenül attól, hogy a soros ellenfél, a Paks legutóbb 1-0-ra legyőzte a bajnoki címért harcoló Videotont.

A 2. perc végén kellett feljegyeznünk az első érdemi történést, nem túl örömteli volt, Remili Mohamed és Fejes András fejelt össze, mindkettejüket ápolni kellett. A 8. perc végén egy elég intenzív paksi támadás végén Nagy Gergelynek kellett védenie Hahn János nagyjából 10 méterről leadott lövését, Manjrekar vágta ki végül a labdát. Amit nem nagyon tudott megtartani egyébként a Vasas a meccs első felében.

A 16. percben egy baloldali szabadrúgást íveltünk befelé, Vaskó Tamás fejelt, közepesen volt veszélyes a szituáció. A 21. percben adódott az addigi legnagyobb esélyünk, egy baloldali Hangya-beadást ugyan nem ért el egyik támadónk sem, de Szabó János tisztázott, majdnem a saját kapujába, alig ment mellé.

A 29. percben Barczi Dávid vitte sokáig, addig-addig haladt bele középre, amíg lövésre vállalkozott, nem is ment sokkal mellé, de talán több volt ebben az akcióban, kár volt érte. Két perccel később Hangya végzett el szabadrúgást, Benes fejelt, a kapu tetejére pattant a labda.

Megélénkült a Vasas játéka a félidő második felére, veszélyesebbé váltak a kontrák is. A 39. percben Szabó János húzta vissza a Vasas játékosát, járt volna a sárga (és mivel a második lett volna, a piros is) érte. Talpalt egyet a félidő legvégén is, de teljes létszámban és 0-0-val végződött az első játékrész.

Az 55. percben hihetetlen ziccerbe került a Paks, Hahn János teljesen tisztán kapta középen, de ahelyett, hogy lőtt volna, lekezelte és kiengedte a labdát az alapvonalon… Egy perc múlva az egész meccsen dinamikusan focizó Hangya iramodott meg, de végül Barczinak nem sikerült megjátszania a labdát.

Megjött viszont a szurkolók hangja, amit örömmel vettünk, fél órával a meccs vége előtt kezdtük azt érezni, érik a Vasas-gól. Aztán majdnem paksi gól lett belőle, Haraszti ment el a jobb oldalon, középre adott labdájába Hajdú kapott bele, de szerencsére kirúgás lett belőle.

A 62. percben Haraszti Zsolt ívelt be egy szabadot a bal oldalvonal közeléből, úgy 25 méterről, Nagy Gergelynek ki kellett ütnie, ellenkező esetben vezetett volna a Paks. Barczi szöglete után Vaskó fejelt aztán, több volt benne, a korner után Rácz Gergő fejelt össze Kulcsár Dáviddal, állt a játék, ápolás miatt.

A 69. percben előbb Vaskó mentett nagyot egy bimbódzó paksi akció során, majd nem sokkal később Hajdú Ádám lőtt 20-ról, alig ment mellé – mindkét oldalon benne volt a gól a játékban, ahogyan két fordulóval ezelőtt, a Mezőkövesd elleni hazai meccsen is.

És aztán hidegzuhanyként meg is érkezett az a gól. Bertus Lajos végzett el szögletet a vendégektől, Hahn János pedig jól emelkedett, és megszerezte a vezetést a vendégeknek, mindezt a 77. percben. Egy percre rá le is cserélte őt Csertői Aurél, de nálunk is volt csere, Egerszegi helyett hosszú sérülés után állt be Gaál Bálint.

A meccs végére teljesen beállt a Paks védekezni, még nehezebb volt feltörni a bunkerfocijukat. A 85. percben ismét ziccerbe került aztán a vendégcsapat, a két támadó egymást zavarta, Nagy Gergő meg a helyén volt. Murka Benedek is beállt aztán a Vasasba, ő is hosszú kihagyás után játszhatott ismét.

A 87. percben ígéretes helyről, a 16-os sarkáról végezhettünk el szabadrúgást Gaálnak hála, ő is végezte le, de Rácz kiöklözte a labdát.

A végén mentünk még előre, de ez végül nem vezetett eredményre, pedig Pavlov lábában ott volt az egyenlítés.

Fájó vereség, de azért még van lehetőség a javításra a hátralévő fordulókban.

Michael Oenning, a Vasas vezetőedzője:

"Megint egy olyan nap, amikor üres kézzel távozunk, miközben nagy erőket mozgósítottunk. Úgy tűnt, a Paksnak elég lett volna a döntetlen, de volt az az egy szöglet, és az az egy figyelmezetlenség, ami a vesztünket okozta. Az a csapat, amelyik a pályán volt, mindent megtett a pontokért, a helyzeteket nem tudtuk kihasználni. Megpróbáltuk a magunk szűkös eszközeivel eredményessé tenni a játékot. Ahogyan mindig szokott lenni, összeülünk, megbeszéljük, mi történt, milyen lehetőségeink vannak, és a következő mérkőzésre teljes erőbedobással nekimegyünk, ahogyan eddig is."

Csertői Aurél, a Paks vezetőedzője:

"Egy Vasas ellen idegenben nyerni mindig bravúr. Megérdemelten nyertünk, annak ellenére, hogy mindkét csapat vétett technikai hibákat. Meccslabdáink is voltak, amivel el lehetett volna hamarabb dönteni a mérkőzést. A harmadik helyen állunk, de ez csak részeredmény, aminek persze örülünk. A következő mérkőzésre koncentrálunk." 

További eredmények:

Balmazújváros-Újpest 1-1
Diósgyőr-Mezőkövesd 0-1
Haladás-Puskás Akadémia 3-2
Honvéd-Debrecen 1-3
Videoton-Ferencváros 0-0

A bajnokság állása:

  1. Ferencvárosi TC 29 17     9   3 60-26 60
  2. Videoton 29 17     8   4 56-26 59
  3. Paksi FC 29 11     9   9 42-43 42
  4. Újpest 29 10   12   7 37-35 42
  5. Debreceni VSC 29 11     7 11 49-39 40
  6. Bp. Honvéd 29 11     7 11 44-48 40
  7. Puskás Akadémia 29   9     9 11 37-43 36
  8. Szombathelyi Haladás 29 10     4 15 33-45 34
  9. Mezőkövesd Zsóry 29   7   10 12 32-49 31
10. Diósgyőri VTK 29   8     6 15 40-46 30
11. Vasas 29   8     6 15 35-54 30
12. Balmazújváros 29   6   11 12 31-42 29

Hirdetések