Dobos Sándor, 2018.05.04. | Klub

A 100. magyar olimpiai bajnoki cím tulajdonosa Csik Ferenc-díjat kapott, a magyar röplabdasport emblematikus alakja Bay Béla-díjban részesült.

A Magyar Sport Napja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémia épületében Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Fazekas Attila Erik helyettes államtitkár adott át elismeréseket pénteken délelőtt.

Szívós István olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a Nemzetközi Úszó Hírességek Csarnokának tagja és Hámori Jenő, az 1956-os melbourne-i olimpián aranyérmes kardvívó-csapat tagja mellett Csik Ferenc-díjban részesült a Vasas legendás birkózója, Hegedüs Csaba, aki az 1972-es olimpián a 100. magyar olimpiai aranyérmet szerezte meg. Később szövetségi kapitány, szövetségi elnök volt, a Birkózó Hírességek Csarnokának tagja. 1967 és 1978 között volt a Vasas sportolója.


Hegedüs Csaba

Kiemelkedő edzői tevékenysége és jelentős nevelő-oktató munkája, valamint edzői életműve elismeréseként Bay Béla-díjban részesült Pisont István, a hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású, utánpótláskorú labdarúgó fiatalok támogatásáért, Sáfár László karatemester, valamint Kotsis Attiláné, a magyar röplabdasport történetének kiemelkedő egyénisége, a Nemzetközi Röplabda Szövetség Halhatatlanok Csarnokának tagja, a Vasas korábbi emblematikus röplabdázója, aki 26-szor volt válogatott, szövetségi kapitányként pedig kétszer is olimpiai negyedik helyre, vb-4. helyre, Eb-ezüst- és bronzéremig vezette a nemzeti csapatot.


Kotsis Attiláné

A Magyar Sport Napját egyébként azért most ünnepeljük, mert 1875. május 6-án Budapesten tartották a kontinens első szabadtéri sportversenyét.

https://www.bestclock.cn/


Hirdetések