Dobos Sándor, 2018.05.04. | Vízilabda

A VasasPlaket szombat délután Kaposváron játszik, a tét az, hogy a 9. vagy a 11. helyért játszunk a folytatásban.

Talán kevesen számítottak rá, de a Kaposvár-Vasas és a Pécs-Szentes párharcban is a harmadik mérkőzés dönt arról, melyik csapat jut tovább. Az alsóházi középszakasz végeztével kiegyenlítődtek az esélyek, amihez hozzájárultak a feleket sújtó sérüléshullám is, no és persze az, hogy a szezon végeztével már jó pár egyéb inger is éri a játékosokat.

Mindenképp pozitívum viszont, hogy a VasasPlaket a foghíjas kerete ellenére nagy tartásról tesz tanúbizonyságot (és ehhez a fiatalok is hozzáteszik a magukét). Nagy hátrányból jöttek vissza még az utolsó középszakasz meccs után Szentesen (10-10-re mentve a meccset), és a Kaposvár elleni első rájátszáskörben is, hiszen háromgólos hátrányt dolgoztak le a fiúk idegenben, kár, hogy aztán büntetőkkel a hazaiak voltak jobbak.

De itt van a legutóbbi hazai mérkőzés, amelyet 8-7-re sikerült megnyerni, van tehát miből táplálkozni. Takács Bálint, csapatunk rutinos, sokat megélt játékosa szerint nem véletlen az, hogy még bírja a társaság a gyűrődést:

„Bóbis Máté csapatkapitányunk azt mondta, most már csak az jöjjön le tényleg, aki küzdeni és játszani akar. Mi, akik hatan-nyolcan jövőre is együtt játszunk, megbeszéltük egymás között, hogy egymásért is küzdünk majd, és ezzel adunk egy kis alaphangot már a következő szezonnak is. Azt gondolom, ez a 6-8 játékos, kiegészülve az ifikkel, nagyon nagyot alkot ezekben a hetekben. Tényleg le a kalappal előttük.”

Ami a kaposvári meccset illeti, védőjátékosunk szerint itt már a fáradtság is szerepet kap majd, aki jobban bírja, az nyeri majd a bajnokit.

A találkozó szombaton 16 órakor kezdődik a Kaposvári Sportuszodában.

Az E.ON OB I szombati programja:

Szolnoki Dózsa – ZF-Eger – a döntőbe jutásért (a párharc állása: 6-6) – 16:00
Kaposvári VK – VasasPlaket – a 9-12. helyért (6-6) – 16:00
PVSK Mecsek Füszért – Metalcom-Szentes – a 9-12. helyért (6-6) – 19:00


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések