Jenkei Dániel, 2018.05.02. | Röplabda

Legkisebb röplabdázóink számára rendeztek országos kupákat a hétvégén.

Kezdjük a manókkal, és így máris egészen mesés színezetet kap a beszámoló. Így hívják ugyanis a szupermini alatti korcsoportot, akiknek éppen a Vasas otthonában, a Folyondárban rendeztek Országos Manó Kupát a mögöttünk hagyott hétvégén.

Az U10-es besorolású korcsoportban a Vasas összesen öt csapattal képviseltette magát, ami 32 lekes és tehetséges kis röplabdázót jelent.

A létszámot azért is hangsúlyozzuk, mert ebben a korosztályban tényleg a részvételen, és nem az eredményen van a hangsúly, olyannyira, hogy az eredményhirdetésnél végül mindenki aranyérmet kapott a nyakába.

Vasas-szempontból említésére méltó, hogy ezek a gyerekek az óbudai iskolákkal való szisztematikus együttműködésnek hála versenyezhetnek, és az edzések a mindennapokban is magukban a tanintézményekben zajlanak.

 

 

Az eggyel idősebbek, tehát a szuperminik szintén a hosszú hétvégén mérkőztek meg egymással az országos döntőben Szegeden.

Itt már a helyezéseknek is volt szerepük, a Vasas három csapatot indított a kiemelt kategóriában.

A Vasas I. alulmaradt a BRSE-vel szemben a fináléban, így ők másodikak lettek, a Vasas II. kilencedik, míg a Vasas III. tizennyolcadik helyen végzett.

A Benedek Csilla-Szappanos Máté edzőpáros mindenkivel nagyon elégedett volt a viadal után.

 

 


Hirdetések