Dobos Sándor, 2018.04.27. | Magazin

Nagyon fontos párharc röplabdacsapatunk előtt, Debrecenben okoznának meglepetést labdarúgóink, másodszor győznék le a Békéscsabát kézis lányaink. Egy-egy meccs az előttünk álló három napra.

PÉNTEK

19:00 – Röplabda: Vasas Óbuda–MTK Budapest (Osztályozó az Extraligában maradásért, 1. mérkőzés, Folyondár utca)
Azzal, hogy a Kaposvárral szemben alulmaradt csapatunk az 5. helyért vívott párharcban, osztályozóra kényszerült az Extraligában maradásért. Ezt az osztályozót már Kőnig Gáborral vívja meg a gárda, hiszen a Vasas Röplabda Kft. megköszönte Jókay Zoltán vezetőedzőnek a munkát, a szakember 14 év után távozik a pozícióból. Fontos és előremutató lenne megnyerni az MTK elleni párharcot. Tóth Gábort, az MTK edzőjét idézzük: „a Vasas az Vasas, a név kötelezi őket”. Bizony, bizony...

SZOMBAT

17:00 – Labdarúgás: Debreceni VSC – Vasas FC (OTP Bank Liga, 28. forduló, Nagyerdei Stadion)
Nincs mese, bravúrpontot vagy inkább pontokat kellene szerezni Debrecenben. A Loki eddig 9 gólt lőtt nekünk ebben a szezonban 2 ellenében, így semmiképp sem mi vagyunk a bajnoki esélyesei. De éppen ez adhat felszabadultságot egy olyan időszakban, amikor ez egyébként nem igazán jellemző a csapatra. A mezőkövesdiek elleni 0-0 után maradtunk az utolsó helyen, de egy esetleges győzelemmel elmozdulnánk onnan, márpedig ez a fejlemény úgy kellene, mint egy falat kenyér.

VASÁRNAP

19:00 – Kézilabda: Békéscsabai Előre NKSE – Vasas SC (K&H Liga, 23. forduló, Békéscsaba, Városi Sportcsarnok)
Titkon reménykedtünk benne, hogy egy budaörsi győzelemmel az utolsó utáni szalmaszál végébe belekapaszkodik csapatunk a bentmaradásért vívott harcban, ez a siker végül elmaradt. A csabaiak éppen azért vannak kedvező helyzetben (azért is), mert meg tudták verni a Budaörsöt. Emlékezhetünk viszont, hogy eddigi egyetlen győzelmünket éppen az Előre ellen szereztük meg januárban, erre azért valószínűleg a csabaiak is emlékeznek. Kapaszkodjunk ebbe, és szurkoljuk ki a lányok idegenbeli sikerét, ami függetlenül a további esélyektől, egy kellemes meglepetés lenne.

KEDD

17:00 – Röplabda: MTK Budapest – Vasas Óbuda (Osztályozó az Extraligában maradásért, 2. mérkőzés, Szamos utca)
Az osztályozó visszavágóját a munka ünnepén rendezik a Városmajorban. Itt megdolgozhatunk azért, hogy a párharc véget is érjen.


Hirdetések