Jenkei András, 2018.04.07. | Röplabda

A bajnokság ötödik helyéért zajló párharc első mérkőzésén alulmaradtunk Kaposváron.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Vasas Óbuda 3:1 (17, 14, -20, 22)
Kaposvár, 200 néző.

Vezette: Vári, Bátkai-Katona

Kaposvár: Kanizsai 8, Leidgeb 14, Fábián 8, Iricanin 12, Sitkey 8, Horváth A. 12. Csere: Csitári (liberó), Szivós, Lutter L. 1, Háfra, Harmath.
Vezetőedző: Zarka Péter

Vasas: Török 7, Bodovics 3, Simic 11, Kostelanská 12, Haneline 13, Durst 2. Csere: Kiss G., Juhár (liberók), Cappelli, Németh A. 4, Ambrosio, Papp O. 1.
Vezetőedző: Jókay Zoltán

Bár mindenképpen csalódás az esetleges sikerünk esetén elérhető ötödik hely, ennek ellenére egyértelmű a cél, hogy nyernünk kellene a párviadalon.
A kaposvári mérkőzés azonban nem úgy indult, hogy ez megvalósuljon. Rengeteg hiba, és a nem kellő sebességfokozat jellemezte játékunkat, az első szettet nagyobb izgalmak nélkül húzták be  a hazaiak. A második pedig még nagyobb csalódás volt, kezdeti vezetésünk után (8:5), szinte ellenállás nélkül adtuk meg magunkat.
A harmadik játékrész is rosszul indult, ám egy idő után életre keltünk, és a mérkőzés során először álltunk vezető pozícióba, majd egy idő után a szépítés is összejött. A folytatásban szoros csata alakult ki a pályán, ám a végén vendéglátóink figyeltek jobban, így ők állnak kedvezőbben a kedd esti Folyondár utca második mérkőzés előtt.

fotó: Muzslay Péter


Hirdetések