Dobos Sándor, 2018.04.03. | Jégkorong

A mindent eldöntő meccsen magabiztosan játszott juniorcsapatunk, így idén is érmes lett az U20-as bajnokságban.

U20-as magyar bajnokság, a 3. helyért, 5. mérkőzés:

Market-Vasas–UTE 5-0 (3-0, 2-0, 0-0)
Gólszerzők
: Surányi (10.), Tornyai (16.), Oroszi (20.), Szlépka (21.), Bukor (27.)

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3-2, a Market-Vasas javára.

A szezon utolsó tétmérkőzésére készült a Market-Vasas juniorcsapata. A tét a bronzérem megszerzése volt, az UTE alaposan megizzasztotta csapatunkat az előző négy mérkőzésen. Ez a „szorongatás” 2-0-s lila előnyt eredményezett a párharc elején, de aztán egy hazai és egy vendéggyőzelemmel sikerült egalizálni az alapszakaszban 4-2-re és 2-1-re is legyőzött, de a mostani párharcban nagyon lelkes UTE ellen.

A mieink tavaly döntőt játszottak a bajnokságban, amelyet a MAC Budapesttel szemben elveszítettek, ennek ellenére ez a mostani bronz is értékes eredménynek számít – így eltökélt cél volt kedden a megkaparintása. A találkozót a magyar himnusz vezette fel.

1. harmad

A liláknál ismét ott volt a keretben Szalma Zsolt, a gólerős játékosra figyelnie kellett a mieinknek. Nem ő, hanem Kovács eresztette meg az első lövést, Garbacz Máté résen volt. Szlépka Armandnak volt pimasz próbálkozása aztán a 4. percben, kapu előtti átadásnak álcázott lövés, de Márkus Levente lábában elakadt a korong, mint ahogyan a túloldalon is oda kellett térdelni a bal sarok elé egy perc múlva.

Érződött azért a meccs elején, hogy még visszafogták a tempót a csapatok, nem akartak nagyot kockáztatni. Oroszi Álmosnak volt nagy helyzete a 6. percben, majd még nagyobb Szalma Zsoltnak, aki ajándékba kapta a korongot, Garbacz védett ziccerben. A 8. percben a levegőbe emelte a korongot az újpestiek játékosa a harmad közepén, amely aztán olyan furán pattant, hogy majdnem megtréfálta kapusunkat – szerencsére mégsem. Nagyobb helyzetei voltak a vendégeknek, szó mi szó.

A 10. percben csodálatos Vasas-támadást láthattunk, a végén pedig gólt: Szlama Dániel hozta fel a korongot, amely Faragó Richárdhoz került, ő továbbadta Surányi Zsoltnak, aki balról nagy gólt akasztott a hálóba, 1-0, mintaszerű akció volt!

A 12. percben Szalma lövését védte nagy bravúrral Garbacz, majd Fekete Botond csúszott el ziccerben a kapunk előtt. A 16. percben növeltük az előnyt, egy eladott korong után Szlama Dániel-Varga Tamás volt a korong útja, a kapusról kijött a pakk, amit nagy erővel Tornyai Gábor újra nekiküldött, Márkusról pedig becsorgott, 2-0!

27 másodperccel a harmad vége előtt jött még egy újpesti kiállítás, Csatádi Gergelyt küldték ki 2 percre, és sikerült is kihasználni a fórt, Oroszi Álmos ütött gólt, 3-0. Három gól, három védőjátékosunktól!

2. harmad

Aki egy kicsit tovább maradt a Vasas Jégcentrum aulájában vagy a csarnok előtt a szünetben, lemaradt a második harmad első góljáról, amelyet Szlépka Armand szerzett, tovább nőtt a mieink előnye, 4-0. Nem sokkal később emberelőnybe kerültünk, és majdnem azonnal sikerült kihasználni a létszámfölényt. Meg is jött egy kisebb mag hangja a lelátón – nagyon sokan voltak a meccsen egyébként.

A 27. percben aztán fel is ugrottak a nézők, merthogy Faragó Richárd passza után a kapu előtt egyedül maradó Bukor Rajmund passzolt a hálóba, 5-0! A lilák kapust cseréltek a gól után, Sági Máté állt be, majd kisvártatva Kováts Mátét palánkra lökésért állították ki. Megúsztuk, majd szinte azonnal ziccert dolgoztunk ki, de Czakó Barna kapu előtti passza elsuhant az érkező társ előtt.

A harmad 11. percében egy korongeladás után ziccerbe kerültek a lilák, de Garbacz nagy-nagy bravúrral védett. Aztán nemsokára még jobban kellett figyelnie, mert Bukor Rajmundot állították ki, de még így is Oroszi Álmosnak akadt nagy helyzete a másik oldalon. Próbálkozott az UTE a második harmad végén, de csak nem akart összejönni a szépítés.

3. harmad:

Vasas-emberelőnnyel indult a zárószakasz, gáncsolásért állították ki az újpestiek játékosát. Rózsa István próbálkozott először, majd Czakó Barna, de ezt a hátrányt megúszták a vendégek.

A 46. percben Zsigmond Bence lőtt a kapunkba, de előtt már szólt a síp, érvénytelen volt a találat. Öt gól azért nem előny, nem lettünk volna az újpestiek helyében a második kisszünetben, és úgy egészében a záróharmadban sem.

6 perccel a vége előtt páros kiállítás következett, Bálint Tamást és Horváth Ákost küldték ki, a nagy kérdés az volt, látunk-e még gólt ezen a remek tavaszi estén.

Nem láttunk, a vége így is fölényes Vasas-győzelem és a bajnokság egészét tekintve megérdemelt érem a 2017/18-as bajnokságban.

Akik ezt a mérkőzést választották programnak, remekül szórakozhattak.

Jövőre, veletek, ugyanitt!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések