Jenkei Dániel, 2018.04.03. | Klub

Számos ötlettel, új kezdeményezéssel jelentkezik a hivatalos szurkoló klub. Első programként április 14-én korábbi kiváló Vasas-labdarúgókkal találkoznak.

Elindult a cégbírósági bejegyzés, a Vasas Szurkolói Klub hamarosan hivatalos egyesületként folytatja tevékenységét. A VSZK alapítói ezáltal is szeretnének új lendületet adni az anyaegyesület alapszabályában is rögzített hivatalos szurkolói érdekképviseletnek. Ennek érdekében intenzív toborzásba kezdenek, és különböző programokkal, akciókkal szeretnék felpezsdíteni a Vasas-szurkolók életét.

A következő pontokban foglalták össze fő célkitűzéseiket:

  • Összefogni 107 éves Klubunk szurkolóit határon innen és túl, hagyományaink ápolásával, a jövő szurkolói generációinak felépítésével.
     
  • Minden eszközzel (személyes közreműködés, anyagi hozzájárulás) segíteni a szurkolás minőségének javítását, koreográfiák készítését, zászlók, dobok, egyéb szurkolói kellékek beszerzését. Idei legnagyobb célunk a stadionavató minél látványosabb koreográfiájának megvalósításában való szerepvállalás.
     
  • Szurkolói utánpótlás toborzásában való részvétel, a mérkőzéseken megjelenő gyerekek Vasas- kötődésének erősítése (játékosokkal való fényképezkedés, dedikálás megszervezése, kisebb ajándéktárgyak osztogatása, stb.)
     
  • A Vasas sportágai és a szurkolók kommunikációjának javítása minden lehetséges fórum igénybevételével (Facebook, honlap, Hajrá Vasas! - szurkolói újság)
     
  • Az Év Vasas Sportolója szurkolói díj megszavazása, illetve átadása
     
  • Visszavonuló, a Vasasban nagy sikereket elért sportolóink, edzőink köszöntése az anyaegyesülettel közösen
     
  • Elhunyt edzőink, sportolóink temetésén való részvétel, a szurkolók koszorújának elhelyezése
     
  • Rászoruló sportolóink, egykori nagyságaink segítése
     
  • Szobrot emelni egykori legendánknak, Várady Bélának a Fáy utcában (lehetőségeink szerint egy életnagyságú bronzszobor a lendülő balossal, ha a korábban összegyűjtött eszköz mellett sokan mások is úgy gondolják és áldoznak rá)
     
  • Ankétok, beszélgetős klubestek, közös meccsnézések szervezése egykori és jelenlegi sportolóink, edzőink részvételével


Csoportkép az alakuló ülésről

 

A fentiek értelmében a Szurkolói Klub tagjai közé vár minden olyan elhivatott Vasas szurkolót, aki személyes közreműködéssel, anyagi hozzájárulással szeretné segíteni céljaik megvalósítását. A tagdíj mértéke 1000 Ft/hó, további információ ezzel kapcsolatban a VSZK hamarosan létrejövő hivatalos facebook-csoportjában található.  Az egyesület bevételeit csak és kizárólag a céljai elérésére használhatja fel. Ez a működési forma garantálja azt, hogy minden befizetett forint a szurkolói közösséget gyarapítja.

A VSZK elnöke továbbra is Kálmán Zoltán marad, akit a legutóbbi tisztújító ülésén egyhangúlag erősített meg ebben a pozíciójában a tagság.

A Vasas Sport Club és a Vasas Futball Kft. is támogatásáról biztosította a Vasas Szurkolói Klubot, így annak tagjai további kedvezményekben részesülhetnek a különböző vasasos eseményekhez kapcsolódóan. A VSZK a Vasas Sport Club közgyűlésein továbbra is képviselteti magát, egy szavazati joggal rendelkezve.

A megújult Vasas Szurkolói Klub 2018. április 14-én, 13.30-tól tartja első találkozóját a Fáy utcai edzőcsarnok aulájában, amelyre szeretettel várnak mindenkit. Az eseményre elfogadta a meghívást Galaschek Péter, Mónos Tamás és Tuboly Frigyes is, akik egyaránt idén ünneplik 50. születésnapjukat. Az egykori kedvencek góljainak felidézése után a kötetlen beszélgetésé lesz a főszerep.

Végül a mottó: "Vasas az életünk, tartozz közénk".


Hirdetések