Dobos Sándor, 2018.04.03. | Sportlövészet

A Vasas-APLE sportlövőinek is szurkolhatunk a légpuskások mezőnyében a szerdán kezdődő százhalombattai 10 méteres országos bajnokságon.

A Vasas-APLE lányai a junior és a felnőtt mezőnyben is dobogós reményekkel vágnak neki az országos bajnokságnak, a fiúk az ifjúsági korosztályban számítanak esélyesnek arra, hogy érmet kaparintsanak meg, de ott lesznek a juniorok között is.

Szita György, a Vasas-APLE edzője így foglalta össze várakozásait:

„Ahogyan általában, úgy most is elmondhatjuk, hogy a lányoknál bármi megtörténhet. Mindannyian bejuthatnak egyéniben a döntőbe, de Gáspár Lalitának és Hurai Vikinek van erre nagyobb esélye. Ők felnőtt mezőnyben is esélyesek, mint ahogyan a csapatunk is. A Honvéd erősödött, de ez nem baj, legalább jobb lesz a verseny. A fiúknál az ifi korosztályban lehetnek döntős esélyeink, csapatban és egyéniben is, nekik a juniormezőnyben elsősorban a tapasztalatszerzés lesz a cél. Wittmann Péter sokat fejlődött az elmúlt időszakban, beérett arra, hogy a válogatottban is bizonyítson, bízunk benne. Ő sem lőtt még viszont mix versenyszámot ezekkel a szabályokkal, kíváncsiak leszünk, mire lesz képes a három vasasos pár.”

Eredendően egyébként két vasasos páros indulhatott volna, de jelezték, három duó is rajthoz állhat ebben a friss olimpiai számban. S mit várnak a főszereplők?

„Egy stabil, jó átlagos eredményt szeretnék lőni, erre van realitás, és mivel most a verseny előtt jól mennek a lövések, ez egy jó előjel nekem. Remélem, nem fáj majd a sarkam, de ha fáj is, akkor is szeretnék egy 610-620 körüli eredményt. A 618 már nagyon jónak számítana. Jó emberekkel vagyunk a csapatban, elérhetünk egy dobogós helyezést ifiben” – fogalmazott Wittmann Péter, aki vegyes párosban Gáspár Lalitával lő majd.

Glázer Bence a döntős szereplésben bízik (mixben Hurai Viktóriával indul):

„Nem nagyon szoktam így versenyek előtt gondolkodni, mi lehet majd, de nyilván szeretnék a döntőbe kerülni. Ott meg már sokszor a szerencse is dönt, apróságokon múlhat akár a dobogó is. Minél fényesebben szeretnénk szerepelni ifiben és juniorban is.”

Hurai Viktória tavaly tagja volt a juniorbajnok csapatnak, most szeretné, ha a Vasas megvédené a címét ebben a korosztályban, és felnőttben is a csúcsra érne:

„Nagyon szeretnék juniorban egyéniben is egy dobogós helyezést, és hát csapatban nagyon bízunk az aranyban, szerintem megvan erre az esélyünk. Egész jó formában vagyunk, mixben is döntőbe jutnánk Bencével. Jó lenne lazán lőni, nem ráizgulva az egész hétre. Nagy elvárásom nincs, mert az sosem sül el jól, de azért vannak terveink.”

A Vasas-APLE első számú hölgy versenyzője, Gáspár Lalita maximalista, ezúttal is.

„Elégedett az aranyéremmel lennék természetesen, de ezzel szerintem sokan vannak így. Csapatban remélem, hozzuk azt a szintet, amit elvárunk önmagunktól. A formám változó, de az edzések alapján úgy tűnik, sikerült most összeraknom mindent, így bizakodó vagyok. Mixet én is még csak egyszer lőttem eddig, érdekes lesz, ezt a versenyszámot inkább színes programnak fogjuk fel egyelőre. De nagyon várom azt is.”

Gáspár Lalita egyébként hamarosan Ázsiába utazik, április 19-én Korea, Changwong felé veszi az irányt, ahol felnőtt világkupán vesz részt. Azért is örömteli ez a fejlemény, mert augusztus 31. és szeptember 14. között épp ebben a városban rendezik meg a junior és felnőtt világbajnokságot is, meg lehet tehát szokni a terepet.

„Ez tényleg egy próbaverseny lesz, nem elvárás, hogy ott legyek majd a csúcsformában. Meg azért az mégiscsak egy felnőtt világkupa, viszont nagyon jó lehetőség a gyakorlásra” – mondta Gáspár Lalita az ob kezdete előtt egy nappal.

A Vasas-APLE versenyzői a 10 méteres országos bajnokságon Százhalombattán:

Légpuska, leány, junior, április 4. szerda:

Gáspár Lalita
Hurai Viktória
Kozma Nikolett
Szalai Fatime (a csapatversenyben nem szerepel)

Légpuska, fiúk, junior, április 4. szerda:

Glázer Gergely Bence
Kozma Bence
Wittmann Péter

Légpuska, fiúk, ifjúsági, április 5., csütörtök:

Glázer Gergely Bence
Kozma Bence
Wittmann Péter

Vegyes páros (Gáspár Lalita-Wittmann Péter, Hurai Viktória-Glázer Gergely, Kozma Nikolett-Kozma Bence)

Légpuska, nők, április 6., péntek:

Gáspár Lalita
Hurai Viktória
Kozma Nikolett
Szalai Fatime

(Nagyképünkön balról: Kozma Bence, Gáspár Lalita, Kozma Nikolett, Hurai Viktória, Wittmann Péter, Glázer Gergely Bence)


Hirdetések