Jenkei Dániel, 2018.04.01. | Vívás

Szilágyi Áron imponáló versenyzéssel nyerte meg a szöuli kard gp-t.

Legjobb kardozóink, köztük a vasasos Szilágyi Áron és Szatmári András többhetes - edzőtáborokkal és versenyekkel - tarkított ázsiai túrára indultak a közelmúltban. Az első vizsga a dél-koreai grand prix verseny volt, amelyet hagyományos Szöulban rendeznek.

A mieink számára a 64-es táblára jutás nem okozott problémát, a világbajnok Szatmári a vasárnapi nap elején egy orosz versenyzőt győzött le, a 32-es kör azonban ezúttal (kivételesen) a végállomást jelentette számára, hiszen kikapott a kínai Hszutól.

A kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron stílusosan ázsiai duplával kezdett: japán majd kínai ellenfelet győzött le a tizenhatba kerülésért. A viszonylag sima asszók után azért már jött némi izgalom is: a németeknél versenyző Szabó Mátyást "csak" 15-14-re, míg a francia Apithyt 15-13-ra verte Áron. De megverte őket, és innen már csak két állomás hiányzott a végső győzelemig.

Ahogy az klasszisunk esetében többször előfordult már, a végére jött igazán bele, ezt pedig előbb az orosz Ibragimov (15-7), majd a hazaik versenyzője, Kim Junghvan bánta (15-8). Más pedig már nem maradt, így Szilágyi Áron megnyerte a 2018-as koreai gp-versenyt.

Végeredmény: 1. Szilágyi Áron (edző: Decsi András), 2. Kim Junghvan (koreai), 3. Ibragimov (orosz) és Dershwitz (amerikai), …18. Szatmári András

(fotók: hunfencing)


Hirdetések