Dobos Sándor, 2018.03.30. | Jégkorong

Egyenlített a Market-Vasas a juniorbajnokság bronzpárharcában. 2-2, döntés kedden, a Vasas Jégcentrumban!

U20-as magyar bajnokság, a 3. helyért, 4. mérkőzés:

UTE – Market-Vasas 3-6 (1-3, 2-1, 0-2)
Gólszerzők
: Zsigmond B. (20.), Pokornyi (24.), Molnár (34.), illetve Bálint (4.), Rózsa (5.), Bukor (20.), Varga T. (35.), Csiki (43.), Oroszi (54.)

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-2.

Nem úgy indult neki a Market-Vasas az UTE elleni bronzpárharcnak, hogy ötmeccses sorozat lesz a vége, de pénteken azon kellett dolgozni, hogy ez így legyen.

Merthogy 2-0-s előnybe került két mérkőzés után a lila-fehér csapat, legutóbb pedig sikerült szépíteni, így 2-1-re ők vezettek, egyenlíteni kellett, az Újpesti Jégcsarnokban.

fotó: Vasas Attila

Remekül indult a meccs, hiszen a 4. percben Bálint Tamás, egy percre rá Rózsa István lőtt gólt, 2-0-ra vezettünk, nagyszerűen sikerült tehát kihasználni az első emberelőnyös szituációt, magas bothasználat miatt Barta Dánielt állították ki. Egyébként is jól ment egyébként a fórjáték ezen az estén, és a hátrányos védekezésre sem lehet panaszunk. Az első harmad utolsó perce két gólt is hozott, előbb a tavaly még a Vasasban hokizó Zsigmond Bence talált be, majd fél percre rá Bukor Rajmund, 3-1!

Az UTE az igen gólerős Szalma Zsolt nélkül vágott egyébként neki a mérkőzésnek, de az első három találkozón többször is eredményes Pokornyi Dávid ott volt a csapatban, és a második harmadban ismét betalált, a 24. percben újra közelebb hozta a lilákat. Sőt, Molnár András alig másfél perc múlva egyenlített góljával, 3-3! Rögtön volt rá válaszunk, Varga Tamás volt eredményes, nem engedtük, hogy az UTE átvegye a vezetést.

Gyorsan kihasználtunk egy újabb emberelőnyt a zárószakasz elején, konkrétan 9 másodperc kellett, hogy Csiki Attila gólra váltsa a fórt, amelyet Pokornyi kiállítása révén játszhattunk meg. Meglehetősen paprikás percek következtek a harmadik harmad közepén, többen is durva játék miatt kaptak figyelmeztetést.

Ebből az adok-kapokból jól jöttünk ki, Oroszi Álmos góljával már 6-3-ra vezettünk (pazar volt előtte a támadás), az 54. percben!

A végén már nem rezegtek a hálók, maximum a presztízsből fakadóan az idegszálak, kedden, a Vasas Jégcentrumban következik a mindent eldöntő bronzmérkőzés.

A bajnokságot egyébként az ifj. Ocskay Gábor Akadémia csapata nyerte, miután összesítésben 3-1-re verte a MAC Budapestet. 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések